Jennifer sandström

Alla röker och husen är så vackra, det är Frankrike.

Till och med paret med en flicka som var ett par år gamla. Den stiliga damen i stilettklackar, de unga tjejerna och killarna vars liv knappt börjat. Alla röker och de finns butiker som säljer speciella elektroniska cigaretter som man också ser folket gå omkring med. I hotellen är stora skyltar “rökning förbjudet” och på restaurangerna verkar det också vara förbjudet. Men man kan ana att det inte var särskilt längesen som det var tillåtet. Och utvecklingen går inte framåt i samma takt som uppe i Norden. Kanske är det vad som gör det lite fint, lite gammeldags och magiskt.

roadtrip Frankrike

Nu var det många veckor sedan som jag var på roadtrip och besökte RothenburgFrankfurt, Luxembourg och slutligen Frankrike. Jag har inte berättat särskilt mycket eller visat några bilder, så här kommer lite grann…

När vi rullade in från Luxembourg ner i Frankrike hade vi bara som mål att hitta ett billigt hotell att övernatta på. Det blev ett hotell i Thionville, en liten stad som inte hade mycket annat att bjuda på. Det kändes lite som en spökstad, med de gamla husen och tomma gatorna, samt alla som pratade på ett så främmande språk. Vi gick in på en bar och sa fick till svar “no, french” när vi frågade om han kunde engelska. Såklart.

Thionville FranceThionville Frankrike

Men vi vaknade upp med rätt fin utsikt, efter en natt där jag fått gå upp mitt i natten och ut till bilen bara för att hämta smärtstillande åt någon som var lite febersjuk… Haha, kände mig som superman. Ni vet ju hur svårt det är att över huvud taget lämna sängen när man är alldeles yrvaken.

Vi hoppade genast in i bilen och åkte till Metz som är en otroligt mysig liten fransk stad. Där åt vi crêpes till brunch. Och sedan vandrade vi runt runt och hittade en marknad, en flod och någon kyrka.

Metz Frankrikefransk frukost crepesMetz France

Efter Metz skulle vi spenderade natten i Strasbourg – så vi åkte vidare. Och Strasbourg är himla mysigt alltså!! Väldigt tysk-influerat men inte mig emot. Folket är mer öppna för att prata engelska och menyerna fanns också på engelska. Kände mig så himla hjälplös första gången jag slog upp en meny på franska, och tänkte att nej här vill jag inte bo. Drack pyttesmå kaffes, tittade på fransoserna och promenerade omkring.

franskt fika kaffeStrassbourgStrassbourg Frankrikestrassbourg France

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.