Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

a “big” city girl

Jag läste några gamla blogginlägg för ett par dagar sedan och blev tillbakatagen till den tid då jag bodde i Gällivare och gick gymnasiet där. Jag drömde om att få flytta därifrån samtidigt som det skrämde mig lite och jag kunde inte helt säkert veta att det inte var i Gällivare jag skulle bo resten av mitt liv. Idag när jag befinner mig på Nya Zeeland så känns det väldigt långt borta allt det jag kände då. Och sedan jag kom hit känns det ganska självklart att jag aldrig kommer bosätta mig i Gällivare igen. Efter att ha fått smaka på stortstadslivet så känns det som att jag skulle få klaustrofobi i en alldeles för liten stad. Jag fascineras fortfarande över allt man kan hitta här, särskilt över alla restauranger, caféer och barer. Att kunna slå sig ner på en mysig bar efter tolv en tisdagkväll, festa på en bra klubb en onsdagkväll och att ha så många restauranger att välja på att man skulle vilja äta både lunch och middag ute varje dag i flera månader för att få uppleva alla – det är för mig heaven on earth. Auckland har öppnat upp mina ögon och nu är det för mig helt obegripligt hur jag skulle kunna flytta tillbaka till ett samhälle som Gällivare. Gällivare är inte jag över huvud taget. Göteborg däremot, den staden har fortfarande ett stadigt tag om mitt hjärta och jag kan se mig själv bo där i framtiden. Alternativt till och med i Stockholm. Jag tror att Sverige är min plats, jag är inte säker för fem öre, men jag tror så. Det känns så, just nu.

Det finns en liten hemlig dröm inom mig som vill bo ett tag i NYC också.

FÖLJ:

2 svar

  1. Känner igen det där! Jag är uppvuxen i Luleå och flyttade till Göteborg när jag var 18, sedan Stockholm, sedan 5 år på Irland och nu London. Man hinner förändras så oerhört mycket när man bor utomlands att det känns fullkomligt främmande att någonsin bo i sin lilla hemstad igen.

  2. Härliga drömmar lilla Jenniferflickan! Men snart måste du SJÄLV börja tjäna ihop finansieringen av dessa härliga drömmar! Om du nu inte, vilket jag inte tror om DIG, tänker haka på någon rik man eller kvinna bara för att han eller hon har god ekonomi! Att utnyttja andra människors slit är ohederligt, även om det i juridisk mening är helt OK! Ett sånt beteende är inte anständigt min älskade dotter!
    Puss och kram
    Pappsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.