Jennifer sandström

4 september.

Vaknade till ännu en strålande dag och ljuvlig utsikt direkt från sängen.
IMG_0520.JPGIMG_0532.JPG
Älskar att börja min morgon med ett glas vatten och sen en kopp te! Gärna ingefärste. Inatt vaknade jag 02.00 och 04.00 och var tvungen att gå upp och dricka vatten. Sen vaknade jag vid 6 och var egentligen redo att kliva upp, men väntade till mamma gick till jobbet vid sju innan jag kvicknade till.

Har ägnat en timma åt att börja med mitt engelskaplugg. Det känns lite löjligt och nästan pinsamt att sitta och gå igenom sådant man skulle ha lärt sig i grundskolan. När det kommer till grammatik känner jag till substantiv, verb och adjektiv sen tar det stopp. Därför är jag sjukt pepp på att faktiskt gå igenom pronomen, prepositioner, konjunktioner och interjektioner – och faktiskt lära mig dem!
IMG_0531.JPG
Tillhör det inte allmänbildningen att ha koll på grammatik? Kanske inte, men det känns vettigt i alla fall – särskilt när man är hyfsat intresserad av något språkrelaterat. Det känns liksom grundläggande för någon som drömmer om att bli författare… :-)

FÖLJ:

2 svar

  1. Jag har precis börjat ett program med inriktning engelska, och det börjar med 30 hp grundkurs i engelska. Kan säga att det är så skönt att höra att någon mer inte kan grammatiken! Det känns omöjligt ju! :( Läst grammatik både på svenska, tyska och engelska och det fastnar ju aldrig så nu sitter man som ett stort frågetecken medan andra diskuterar vilket som är t ex adverbial, subjekt och predikatsfyllnad i meningar…. (?!)

    1. Eller hur… Men det är nog inte så konstigt egentligen – det är ju inte alltid helt uppenbart och vissa regler är lite komplicerade. Känns bra att få lära sig lite mer dock känner jag, fast om det är som du säger att det aldrig fastnar så vet jag inte… Men men, bara att fortsätta kämpa- hejja oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.