20 snygga kalendrar för 2020

Inlägget innehåller annonslänkar

Det här året var året då jag för första gången någonsin lyckades att använda en papperskalender hela året igenom. Eller nej nu ljuger jag, det kan ha varit andra gången. Sist var 2013 när jag köpt med mig en kalender från Australien, en kalender som var bland de första att fatta grejen med att göra det till något som dessutom kan hjälpa en att nå sina mål.

Nu finns det massor av kalendrar som gör detta och på andra sätt är lite mer personlig utveckling och inte bara datum och kom ihåg-listor.

Så vad hände då 2019, som gjorde att papperskalendern gjorde ännu en lyckad comeback i mitt liv?

Sporrong forms Drömkalendern hände. Den på bilden ovan och på alla bilder i det här inlägget. Det är en helt ljuvlig bok som dessutom har ett liksom skönt omslag och tjusig design som får en att vilja bära med sig och öppna sin kalender! Älskar den känslan.

20 kalendrar för 2020

Men vi är alla olika och det finns kalendrar för alla möjliga behov och önskemål! Så för att ge lite inspiration har jag i det här inlägget samlat ihop totalt 20 kalendrar för 2020. Kanske de snyggaste och bästa kalendrarna du kan hitta på marknaden just nu. Några är från utländska sidor så observera att frakten + tull kan bli något dyrare än om du beställer från Norden.

Har också skrivit ut vilka som är odaterade inom parents, de går alltså att påbörja när det passar dig under året och inte nödvändigtvis 1 januari 2020.

snygga kalendrar för 2020

Ett tips är att klicka dig vidare och läsa om de olika kalendrarna och kolla hur de ser ut på insidan!

 1. Moleskine 2020, italienska Moleskine som reproducerat de gamla modellerna som användes av Van Gogh, Picasso och Hemingway är verkligen kalendrarnas klassiker som andas kvalité och samtidigt är simpel. Modellen pro weekly vertical är min favorit!
 2. Shel Pink – Slow Beauty Self-Care A5 Diary 2020, med beskrivningen a year of weekly practices for integrating wellness into your daily life lät det (och ser ut) som en lite trevligare typ av kalender.
 3. Pocket calendar 2020 – Jo & Judy, en liten och stilren variant som är optimal för dig som inte kommer orka släpa med en större och tyngre kalender men ändå vill ha något litet och behändigt för de viktigaste händelserna och anteckningarna.
 4. Business Ottawa – Burde, en ganska vanlig kalender som också finns i mindre modell (A6) och med fint omslag i linne.
 5. 2020 Goal Digger – från australiensiska Migoals, samma företag vars kalender jag hade för några år sen. Gillar deras koncept!
 6. GO veckoplanerare (utan datum), en enkel variant med endast veckouppslag utan datum, kan vara nice att ha för att planera upp veckans to do-lista exempelvis också utöver din vanliga kalender.
 7. Daily greatness success yearly (utan datum), den här känns lite mer strikt slash business och inte lika fluffig och gullig. Och med ett vettigt innehåll.
 8. LT Monthly Planner 2020, kalendrarna från Leuchtturm1917 är stilrent snygga och finns både med antingen månads- eller veckouppslag.
 9. Planera för dina drömmar: ett år av möjligheter (svensk, utan datum), den kalender som varit min ögonsten under 2019. Kan varmt rekommendera den. Och spana också in den rosa modellen som har lite annat innehåll.
 10. Cozy diary & calendar 2020 (från Finland, på engelska), bläddrade i den här på en marknad här i Helsingfors och tyckte den var riktigt fin. Ganska simpelt innehåll och tjusig nordisk design!
 11. Life planner 2020 – Burde, en snygg kalender från Burde som erbjuder lite mer än bara ett klassiskt veckouppslag. Dessutom på svenska!
 12. Calendar A4 2020 – Jo & Judy, en rosa härlig fluffig dröm med luftiga uppslag!
 13. Senator Multi Berg 2020 – Burde, ännu en ganska klassisk och vanlig modell.
 14. Business twist 2020 – Burde, följer Burdes enkla modell men har ett mjukt omslag i konstläder.
 15. Senator A5 Legend – Burde, samma här men med ett livligare och kanske roligare omslag för dig som önskar det.
 16. Ponderlily 2020 Weekly Planner, en fin kalender som ger en känsla av lyx och kvalité och samtidigt är full av inspiration!
 17. Unbound 2020 planner, det här är faktiskt ett tips från Kugge som är en kalenderkräsen tös, hon letade runt hela internet efter Den Perfekta Kalendern för 2020 och landade till sist i denna! Ser fram emot att höra om hon blir nöjd med sitt val – men det verkar vara en bra kalender med stilren design!
 18. Agendio – designa din egna! Också ett alternativ som Kugge kikade på först då man får större valfrihet. Tips för dig som vill lägga lite tid på att designa!
 19. Weekly planner A5 – Jo & Judy, med texten A goal without a plan is just a dream på framsidan och den vinröda färgen tycker jag denna är väldigt snygg. Innehållet verkar också bra!
 20. 52 Lists Planner (utan datum), och så blev det denna mitt val föll på till slut. Längtar efter att få hem den, och längtar efter januari! Kan också rekommendera den tillhörande ”desk paden” där man mer ingående kan skriva upp sina to dos för veckans alla dagar om det inte finns utrymme i kalendern. Jag har haft ett som hörde till min drömkalender i år och tyckt det varit ganska nice.

Drömkalendern från Sporrong Form som följt med mig under 2019.

Sen jag köpte den har de dock designat om drömkalendern en aning och den går numer under namnet Planera för dina drömmar! Jag är inte riktigt lika förtjust i det nya namnet, eller den nya designen av omslaget. Men innehållet verkar vara lika bra, och det är ju i slutändan det som är avgörande för att kalendern ska bli ens bästa vän!

Och jag fattar att det måste vara skitsvårt att designa kalendrar, för det beror ju helt och hållet på vad man har för behov och hur man gillar att planera sina månader och veckor. Så fattar också varje det finns tjänster där man kan designa sin kalender med betydligt mer frihet. Men det tar ju lite tid, så det ultimata är att hitta den där kalendern som bara känns RÄTT. Så kändes det med Drömkalendern.

Varit nöjd med veckouppslaget som också har utrymme för veckans mål, kom ihåg och utmaning, samt ”tacksam för” och ”bra för min hälsa”.

Och genomgående finns snygga och peppiga citat.

Min kalender för 2020

Nu inför 2020 var jag övertygad om att jag vill ha just den här kalendern igen. Men det var innan jag snubblade över en kalender som kom ut i somras: 52 lists planner.

Plötsligt infann sig en enorm beslutsångest. Skulle jag våga chansa på den här nya som också verkade bra eller skulle jag köra ett säkert kort? Jag insåg att det visserligen kunde vara bra med lite förändring för att hjärnan ska kicka igång på nytt och känna sig pepp inför ett NYTT ÅR och inte bara köra på i samma gamla spår. Och när min kille sen, utan att ha sett kalendrarna jag valde mellan, sa: ta den som är mer röd! Så kändes det som om det var ödet. Den mer röda fick det bli!

Väntar nu på att få hem den och se om den blir lika älskad under 2020 som min drömkalender blev under 2019.


Är du en papperskalender-människa eller kör du helt och hållet digitalt?

Jag har allt viktigt och många to dos i mobilens kalender, men använder papperskalendern för att planera, reflektera och mer inspirerande lägga upp mina månader och veckor med mål osv.

Följ:
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

Dela

14 Kommentarer

 1. 1 december, 2019 / 09:22

  Jag brukar köra lite både och, i år har det varit främst kalendern i mobilen + min fantastiskt fina väggkalender med mumin-motiv. Men är annars nog en papperskalender-typ. Vill ändå sätta in de viktigaste datumen i mobilen, så att man snabbt kan kolla ifall papperskalendern inte finns på plats. Tänkte köra samma system första halvan av 2020 också, eftersom jag är hemma. Men till hösten blir det nog en kalender igen.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   1 december, 2019 / 20:31

   Åh. Skulle vilja ha en väggkalender bara för att det finns så många fina ☺️ Och ja, måste också ha allt viktigt i mobilen för att dels kunna få notiser och dels ifall man glömmer/inte har med papperskalendern.

 2. 1 december, 2019 / 09:23

  Inga japanska kalendrar? Det är ju den stora trenden nu. Hobonichi weeks har blivit speciellt populär, en annan som många kör med är Jibun. Sen finns ju de amerikanska som Erin Condren osv. som också har sina fans.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   1 december, 2019 / 20:30

   Spännande! Aldrig hört talas om någon av dessa. Så var tvungen att googla ☺️ Den japanska verkar handla om massor av stickers?

   Och ja det verkar finnas en hel del där var och en lyckas bygga sin sekt med fans 😄 Precis som bullet journal som ju också är poppis!

 3. Johanna
  1 december, 2019 / 19:51

  Alltid alltid papperskalender. Sätter sig mest i mitt huvud då, datum osv. Antar att det är eftersom jag handskriver i den och min hand liksom minns åt mig. En viktig anledning till varför mina elever ibland får skippa paddan till förmån att skriva för hand.. :)

  Så roligt att köpa kalendrar. Senaste åren har det dock blivit Lärarkalendern. Dels är den i ett format jag verkligen gillar, men sen har jag också fått den gratis:)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   2 december, 2019 / 13:03

   Hur gör du med privata saker, hamnar de också i denna kalendern eller har du en skild för det? :)

 4. Åsa
  2 december, 2019 / 14:24

  2020 blir första året på över 10 år som jag INTE kommer beställa en papperskalender från Personlig Almanacka utan testa helt och enbart digitala kalendern. I år har jag dubblat väldigt mycket och det är lite skört och så när det ibland hamnar bara i den ena kalendern.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   2 december, 2019 / 14:54

   Oh! Jag använder min kalender lite mer som ett anteckningsblock för planering/reflektion lite mer övergripande. Därför jag gillat drömkalendern.
   Men förstår din poäng om att det är lite risky att köra dubbelt. Har det problemet också med utkast/idéer på blogginlägg. Använder anteckningar i mobilen, Evernote, utkast direkt i WordPress, notiser i digitala kalendern och ibland papperslappar/kalendern 😂 Så ofta irrar jag runt och ba ”VAR har jag skrivit detta?!”

 5. 12 december, 2019 / 12:27

  Åhh, vilka ljuvliga kalendrar!! Det roliga är att jag var i Mariehamn i förra veckan och då hittade jag Sanna Sporrongs kalender för 2020! Vägde den länge i handen men eftersom jag dels redan har en kalender (Burde Business) som jag är jättenöjd med, dels har tänkt köra BulletJournal fullt ut under det magiska året 2020, så kändes en tredje kalender (förutom Outlook och Google) som lite overkill…
  Har ett antal olika icke-datumförsedda kalendrar för förr, bla denna: https://dreambook.vision/
  Var med via Kickstarter och crowdfunda den första versionen (vit) som de skapade 2018 om jag minns rätt. Men den har jag inte nännats använda!

  Men höll alltså på att drägla ihjäl mig och klickade på varenda en länk!

  Skulle önska att min Bullet Journal (Köpte en dyr Leuchturm med tomma blad) blir den där samlande boken där allt finns, idéer, anteckningar, to do listor osv… vi får se hur det går.
  Har alltså färdigt tuschpennor och själva journalen :-D nu behöver den bara fyllas i.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   21 december, 2019 / 08:28

   Haha det är ju för roligt med fina, inspirerande och fantastiska kalendrar och skrivblock. Men lät som ett klokt beslut att skippa Sporrong-kalendern just nu. 😉 och tack för tipset om dreambook!

   Bullet journal verkar förresten roligast om man är duktig på att måla och skriver fint. Det är inte jag 🙈

 6. 21 december, 2019 / 15:40

  Exakt så tycker jag ju med! Deltog i en Bujo workshop i somras som var riktad till småbarn :-D :-D visste alltså inte om att det var så men efter den tänkte jag att äh, också om jag inte har snygg handstil och inte heller är bra på att teckna så tänker jag testa det ändå!
  Har bestämt att 2020 ska bli magiskt och då passar det bra att börja med att utmana sig själv lite ;-)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   21 december, 2019 / 17:06

   Haha ja det lät som något jag skulle behöva för att bli övertygad. Ser fram emot att höra hur det går sen. Och magiskt låter bra <3

 7. Maria
  8 januari, 2020 / 12:19

  Roligt att läsa ditt inlägg om årets kalendrar för 2020.
  Jag började med en kalender för 3 år sedan nu en Kikki k från Australien. Så jag har provat några olika under mina år. Men nu har jag fastnat för Erin Condren och Hobonichi. Och det är ju skönt när man hittar något som passar en.

  Föresten Happy planner får man ju inte glömma.

 8. 8 januari, 2020 / 14:11

  Jag har haft mina ögon på Kikki K och skulle jättegärna vilja prova, men har redan både en Burde Business och så min Bullet Journal, som jag inte ännu börjat på… så måste hålla mig :-D
  Vad tyckte du om Kikki K kalendern?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?