Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

2 saker du aldrig ska göra i ett förhållande.

1. Smsa aldrig något till någon som du inte skulle kunna stå för inför din pojkvän eller flickvän. Jag lever efter principen att det jag skriver till andra får såklart min pojkvän läsa. Det tycker jag känns vettigt liksom, jag skulle aldrig få för mig att på något sätt flirta med någon annan eller smsa sådant som min pojkvän inte “får” läsa.

2. Läs aldrig din pojkväns eller flickväns sms/emails. Om du hittar dig själv sittandes med din partners telefon eller dator och tjuvläser då har ni inte ett sunt förhållande. Det kanske inte finns någonting där att dölja – förmodligen inte, men det spelar ingen roll; om du har tappat den tilliten och måste få det bekräftat genom att läsa hens sms, då är det dags att sätta sig ner och prata.

Helt enkelt såhär: din pojkvän eller flickvän ska rent hypotetiskt få läsa allt i din telefon, men ska faktiskt aldrig göra det. Det tror jag är ett sunt förhållande!

Jag tror att någon sorts privatliv är så himla viktigt. Som par är man fortfarande två individer, något som en av mina favoritbloggare skriver så bra om här. Jag älskar att göra saker med min boyfriend, men jag älskar också att göra någonting utan honom. Det bästa av två världar är när vi inte är på distans, vi gör något på varsitt håll och möts sedan upp och somnar i varandras armar. Han är någon som alltid finns där i mitt liv, känner varenda del av mig och vi kan leva ihop men leva slightly olika liv – och precis som Alex skriver borde det vara en självklarhet.

Tillsammans gör vi det vi båda tycker är roligt. Vi älskar varandra och vill vara med varandra men det berikar oss och gör oss till bättre människor att göra saker var för sig.

– Citat från Alexs blogginlägg

Det inkluderar att jag tycker min pojkvän ska få prata och umgås med sina vänner utan att jag går runt och misstänker att han flirtar med varenda tjej. Och så vice versa. Spelar faktiskt ingen roll om det är tjejer eller killar, han bör få ha sina grejer ifred och lika så jag.

Jag är jättenyfiken på hur ni har upplevt det i era förhållanden eller tidigare relationer ni haft? Är det någon som alltid varit väldigt hemlig med sin telefon? Eller alltid viljat läsa din? Någon som tjuvläst? Och framför allt: hur vill ni ha det?

FÖLJ:

8 svar

 1. Jag har varit i förhållanden där han har varit svartsjuk och tjuvläst sms, blev helt vansinnig. Men jag ska också erkänna att jag har varit en lite för flörtig person så det har jag fått lära mig också. Men behöver inte skriva puss till alla min känner.
  Nu är jag tryggare i mig själv så V behöver knte vara svartsjuk. Han kan fråga när han ser att jag får sms men då svarar jag gärna.

  1. Jaa tror det handlar mycket om trygghet både hos sig själv och i förhållandet med varandra :) Vad skönt att ni har det så!

 2. Vilket bra inlägg! Håller med dig helt och hållet! Jag och min sambo är helt öppna med allt sånt, vi berättar vem vi har skrivit med och låter varandra läsa om man skulle vilja det. En bra tumregel är att inte göra/skriva sånt som man själv skulle bli sårad av om ens partner gjorde.

  I tidigare förhållanden har både jag själv och min partner varit lite mer hemlig med telefonerna, men då var det inte rätt personer jag var tillsammans med heller så… När det är rätt behöver man inte hålla på och smyga! :)

 3. För första gången på länge e jag inte särskilt svartsjuk i mitt förhållande. Min hjälte e en otroligt social typ, och i början tyckte jag att han var lite flörtig, men under tiden jag lärt känna honom har jag insett att det bara är sån han är som person =)

  1. Vad skönt att kunna komma till den insikten att man faktiskt känner så! Är ju faktiskt lätt att bli lite svartsjuk i onödan…

 4. Jag har kollat min partners dator några gånger efter tja vuxenfilmer och liknande i historiken eftersom han har använt detta tidigare på ett sätt som påverkat vårt förhållande negativt, och nu kände jag igen samma mönster och var väl “nyfiken”. Men har aldrig kollat mail och sms för jag är inte svartsjuk så. Har dock mått dåligt över det jag håller på med, men inte sagt nåt. Igår pratade vi dock och han tog självmant upp att han vill sluta kolla på sånt eftersom det blir ett missbruk. Så frågade han om jag hade snokat nåt och jag svarade lite undvikande, men han sa att han hade förstått i så fall för han hade gjort det i min sits.
  Så ja…det är inte helt sunt att göra som jag gjort/gör men å andra sidan är inte hans beteende helt sunt heller.

  1. Vad intressant. Tack för att du delar med dig! Tycker du har en poäng. Men tycker framför allt det är bra att ni kunnat prata om problemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.