Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vilka länder kan man flytta till?

Du kanske går och drömmer om att flytta utomlands och tänker att det skulle vara spännande och kul att få uppleva ett annat land och en annan kultur lite närmare än bara som turist. Om du undrar vilka länder som är bra att flytta till så är du förmodligen inte fast beslutad om exakt var du skulle vilja flytta. Du vet att du vill flytta – men du undrar helt enkelt vart?

vilka länder kan man flytta till

Hur vet man vart man vill flytta? 

Börja med att se till dig själv, dina förutsättningar och önskemål. Vad är ditt syfte och mål med att flytta utomlands? Det är en första bra fråga att ställa sig själv och fundera på. Sedan kan du börja sålla bland länderna!

Första gången jag fick välja destination för en längre tid utomlands var under mina utbytesstudier. Mitt främsta mål var engelskan – jag ville absolut till ett land där man pratade engelska, för att själv kunna öva upp språket och känna mig mer bekväm med det (pluggade redan 100% på engelska, men kunde inte småprata om vardagen överhuvudtaget – hade jämt ångest när engelska krävdes för konversationer utanför plugget).

Språket är också av stor betydelse och kanske är du jätteintresserad av att lära dig ett nytt språk? Då är det ju också ett ypperligt tillfälle att söka sig till ett land där ett språk man är intresserad av talas.

Unsplash.

Andra saker som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer land att flytta till är till exempel: krav på visum, ekonomisk situation (är det dyrt eller billigt att leva i landet), hur lätt/svårt det är att flytta dit (t.ex. är det för dig inom EU lättare att flytta inom EU), ditt yrke eller jobb du är intresserad av, avstånd till familj och vänner hemma (om du planerar att vara borta en längre tid) och så vidare. Förhoppningsvis får det här igång dina tankar.

Livet utomlands: #3 Vilket land ska man flytta till?

För dig som känner för att djupdyka i ämnet och få ännu mer tips och inspiration för tankarna runt vilka länder som finns att välja på kan jag rekommendera det här avsnittet av podcasten Livet utomlands. Lyssna här:

“Frankrike, Finland eller Fiji – av alla länder som finns att välja på, hur ska man veta vart man vill flytta? Och vad ska man tänka på när man väljer land? Sandra & Jennifer delar med sig av smarta tips och hur de själva resonerade.”

Vi pratar också om vilka länder som blivit listade som riktigt bra länder att bo i för just exapts och du kan läsa mer om det i Expat insider.

Och kom ihåg att följa bloggen på Bloglovin eller prenumerera på mitt månadsbrev (i högerspalten här på bloggen) för att hålla dig uppdaterad om liknande ämnen framöver.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.