Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vad vi som gillar att resa gärna hänger på väggarna

Sponsrat inlägg i samarbete med Pixers – text och åsikter är alltid mina egna


En världskarta, en gammal tapet och ett tryck från Monki

Det måste ha varit drygt ett år sedan, som jag var på en marknad i Helsingfors och hittade en poster som jag blev så förälskad i. Det är sällan jag blir sådär riktigt kär att jag känner att jag bara måste köpa något. Men det händer ibland, och det var vad som hände den här gången. Tavlan tittade på mig, jag tittade på den, och sen betalade jag runt 30€ för att få ta med den hem. Den så himla fina bilden av en världskarta som målats ut i vitt på ett foto av havet – jag är fortfarande kär.

inredning världskarta

Här är min världskarta tillsammans med några favoritljus och till vänster ser ni även mitt passfodral i skinn som jag använder som ett iPad-fodral. 

Det tog nästan ett år men tillsist öppnade en webbutik som sålde ramar i rätt storlek här i Finland, så då lyckades jag beställa hem en ram till världskartepostern och till de två andra tavlorna som väntat ännu fler år på att få ramas in och bli upphängda. Varav en är en tapet från min farmors barndomshem. Jag hittade tapetrullen där en gång och tänker att den måste ha blivit över från väldigt många år sedan, tapeten fanns inte ens kvar på väggarna längre. Den tredje tavlan är en vacker print av olika djur som jag fick ta med mig hem från Monkis huvudkontor när jag besökte det för typ fem år sedan.

Bakom den exotiska lilla palmen gömmer sig trycket från Monki.

Vad vi som gillar att resa gärna hänger på väggarna

Det är väl egentligen den fina världskartan som hänger på min vägg (nåja, står lutad mot väggen i alla fall, projekt “hänga upp” lär ta ännu något år) som representerar globetrottern inom mig. De andra två tavlorna representerar inte direkt resor, däremot är djuren väldigt vackra och den antika tapeten känns magisk att få ha här hemma.

Resmål, världen och framför allt städer och världskartor är något som trendat de senaste åren i de nordiska hemmen – för sanningen är väl den att de flesta av oss ju gillar att resa! Det har poppat upp flera företag vars affärsidé helt och hållet är att sälja prints med kartor över städer – och vi, vi älskar det. Snart kan du inte hitta ett enda hem som inte har en karta på någon av väggarna. Och kanske var det just därför som jag verkligen föll för min kartposter här ovan, den var något mer unik i sitt slag.

Tavlor & posters för dig som älskar att resa

I det här samarbetet med Pixers, det polska onlineföretaget som säljer fototapeter, tavlor, posters och väggdekor (och är påväg att erövra världen med sin omtyckta webbshop), vill jag passa på att lyfta deras tavlor och posters inom kategorin resmål. 

Jag har valt ut några favoriter som jag hittat från deras sektion med inspiration!

inredning tavlor resenär

Källa: pixers.se. Så drömmiga – och efter mitt besök i somras där jag cyklade över Golden Gate Bridge vet jag ju hur mäktig den faktiskt är.

pixers-gdansk

Källa: pixers.se. Gillar det här rummet och tycker tavlan är cool!

pixers-hav

Källa: pixers.se – för en bild på hav är helt enkelt aldrig fel. 

Tips när du handlar från Pixers

Jag kan tycka att shopping online är lite överväldigande för att det ofta finns så sinnessjukt många alternativ. Det finns mängder av produkter under olika kategorier och jag går nästan vilse bland allting. Lite så kan det kännas hos Pixers också med deras breda utbud. Mitt tips är därför att tänka på vad du vill ha för motiv och vad för typ av tavla om det är till exempel en stad, en naturbild eller kanske något abstrakt. Sedan kan jag också rekommenderas deras flik för inspiration, där du kan finna inte bara tavel-inspiration utan också inredningsinspiration.

Ett till tips när du navigerar runt på Pixers sajt: Sökfunktionen är smidig och där kan du söka på till exempel city, mountain, sea, eller vad du nu tänker att du vill ha för motiv på din tavla. Men, som sagt, förbered dig på ett enormt utbud.


Har du en karta hängandes på väggen hemma?

Eller har du kanske något annat resmål?

FÖLJ:

18 svar

 1. Jag har två saker på väggarna, som båda påminner om resor faktiskt. Ett solrosfält som påminner mig om en resa i Italien för många år sedan och ett vallmofält som påminner mig både om en Danmarksresa med familjen när jag var barn och en trip till Öland för några år sedan.

  Båda från Pixers faktiskt. Solrosbilden ville jag ta själv när vi var i Italien men det var svårt att stanna längs vägen.

  1. Åh, jag glömmer aldrig solrosfälten som bredde ut sig när jag bilade i Spanien! Så himla vackert – och de tog liksom aldrig slut! Och ja, jag var lika frustrerad att vi inte kunde stanna mitt på motorvägen.

   Dina tavlor lät riktigt fina och kul att de påminner om härliga känslor. Trevligt sammanträffande att du köpt dem från Pixers också :)

 2. I nuläget har vi ingeting på väggarna, hyr i andrahand och får inte spika eller nåt… Men när vi har en egen lägenhet vill jag ha en världskarta som jag kan sätta små pins i de länder som jag eller pojkvännen har varit i. Har även en kompis som är helt makalös på att ta vackra bilder, just nu tar han massa bilder på vackra stockholm. Så ska köpa en bild av honom sen! :)

  Förresten gilla ditt inlägg kring din “blogg-arbetsdag”, ska själv börja ett jobb där jag kommer jobba mycket hemifrån så väldigt intressant att se hur en dag kan se ut.

  1. Typiskt! Ni får placera det på en byrå/bänk som vi gjort pga lathet ;)

   Gillar världskarteidén! Och så fint att kunna köpa ett foto av en vän :)

   Och tack, så glad att du gillade det! Vad spännande med det nya jobbet och jobb hemifrån – du får också dokumentera :) Ser du fram emot att jobba mer hemifrån?

 3. Vi har IKEAs stora världskarta i vardagsrummet, vi älskar den! Väggen den sitter på passar liksom perfekt till den och jag hoppas verkligen att vi hittar en lika bra plats till vår kära världskarta när vi tar ner den för att flytta tillbaka till Sverige.

 4. Du måste ju visa tapeten! :)

  Vi ska ha familjefoton i hallen och sen är lillans rum fint tapetserat och har några fina posters (tavla målad av kusinen, Alfabetr som jag rev ur en förpackning och andra bilder).

  1. Hehe blev lite av en oplanerad cliff hanger… Jag ska försöka ta en bild med min nya kamera i dagsljus och visa upp den också :)

   Älskar idén om familjefoton! Vi har faktiskt ett kollage med bilder på mig och Mumin!

  1. Men åh vilka fina och personliga grejer – fint upphängt! Jag ska försöka fånga tapeten på bild och visa!! :) Och ja, det kan vara bra present också, men jag tycker det alltid är lite knepigt när det kommer till inredning och att ge bort sådant till någon annan, med risk för att det inte är helt i deras smak liksom.

 5. Själv har jag först och främst en svartvittapet med namn på gator, städer, länder osv. Sedan har jag även en Scratch Map, alltså en karta där man skrapar av de länder/områden man har varit i världen. Kan låta skrytigt, men tycker själv det är väldigt kul att kolla på den och inse hur mycket av världen man har kvar.

 6. Köpte en gång en gigantisk sovjetisk skolkarta på en loppis i Tbilisi, den omfamnar hela den gamla unionen, men är så stor att jag inte har några väggar att ha den på.

  Däremot har jag en handmålad propagandaaffisch från min resa i Nord-Korea och en uzbeksik affisch som önskar till lycka med den nionde femårsplanen samt en tadzjikisk vävd matta som vävdes till hundraårsmarkeringen för Lenins födelse. Hmmmm, nu låter jag rätt politisk ser jag….

  1. Oj, kul med skolkartan men den måste verkligen vara stor. Du får spara den till en framtida bostad som har en gigantisk vägg ;)

   Tycker dina affischer och tavlor låter minst sagt intressant! Har du bloggat om dem något? Annars ett bra tips!

 7. Vi har en fondvägg med fototapet med världen i svartvitt i sovrummet och alla tavlor är kopplade till resor med typ new york och Paris motiv ? Vi är nog rätt klyschiga ? PS. Dom var i Gällivare i kvällens “på spåret”

  1. Men åh, det låter superfint!! Har du några bilder som du bloggat om? Skulle vara kul att se :)

   Och jaaa jag lyckades faktiskt se det för att en vän smsade mig om det. Så roligt! Men inte ens jag kunde svaret på alla frågor, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.