Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Turister på riktigt

Vi har fångat den här dagen på det allra turistigaste viset! Först strosade vi ner några gator, passerade de mest turistiga gatorna och slog oss ner för lite frukost. Färskpressad apelsinjuice!! Och lite baguette åt min pojkvän och crossiant till mig.

spansk frukost

Lite ledsen att baguetter är så himla hårt och därför svårt för mig att äta. De är överallt här, med den magiska spanska skinkan och salamin.

Det var lovat regn idag. Men regn i Barcelona innebär tydligen bara några fjuttiga, knappt märkbara droppar. Så vi började rätt planlöst promenera genom staden och lyckades bocka av några av de viktiga turist- jag menar – sevärdheterna.

Först ut: katedralen! Vad var det nu den hette igen? Sangria familia? *googlar* Okej, Sagrada Familia var det visst. Som de tydligen fortfarande bygger på. Majestätiskt.

Sagrada Familia

Precis som med Big Ben i London här i början av sommaren, kändes det obligatoriskt att ta en liten selfie. Många jobbade selfiesticks på alla dessa platser, men jag klarar mig bra med min arm. Och min pojkvän som fångar en då och då…

Barcelona blogg

Märk väl: en rutinerad turist håller hårt i värdesakerna = bär väskan på magen (även om det inte är en midjeväska alltså). Barcelona är fullt av ficktjuvar – precis som de flesta stora och turist-täta städer.

Sedan fortsatte vi vårt promenerade. Har nog gått cirkla en mil idag och var, som ni kan tänka er, väldigt tacksamma över molnen som största delen av dagen skymde solen på ett mycket behagligt vis. Så himla mysigt är det här. Vill också köra omkring i en varm stad på en vespa!!

blogg om Barcelona

Nästa stopp vi bestämde oss att besöka – efter lite patatas bravas och tortilla till lunch – var en park som låg högt upp med perfekt utsikt. Det kanske bästa med en sådan plats i ett sånt här varmt land var – tadada: rulltrappa!

Det hade nog dock varit värt att gå i trapporna också faktiskt, för utsikten var riktigt bra! Yaaaay, skrek jag, vi ser havet! Vi har inte varit till stranden ännu. Ska eventuellt promenera förbi där ikväll och sen imorgon kanske ta ett dopp.
  

Som sagt, väldigt utsikts-nöjd.

Och den här parken högt uppe på kullen? Det var ingenting mindre än Park Güell – ett mästerverk av Gaudí. Jättefina färgglada mosaik-konstverk. Om vi var villiga att köa och betala för att gå in? Hahaha, nej. 8€ var kändes väl som om vi hellre köper jamón för. Men den främsta anledning var köerna. Köa för att köpa biljett och sen bli tilldelad en tid då du får lova att äntra parken. Det kunde vi gott hoppa över. Vi gick runt parken istället. Så konst-intresserad är knappast jag. Än mindre intresserad av turist-fällor. Någon som varit där som vill påstå att jag missat något nu? Vore kul att höra din åsikt i så fall, efter att ha totaldissat detta. Hehe.

Tog såklart ingen bild på de färgglada mosaikerna (om det ens är det?) som jag faktiskt såg. Men ni kan ju alltid googla på Park Güell Barcelona om ni är nyfikna (och mot förmodan inte redan vet hur de ser ut). Det är nog därför turistattraktioner inte intresserar mig supermycket – allting har man ju redan sett så många bilder av?? Okej okej, inte samma sak, men ändå.

Häpp, nu ska vi gå ut i Barcelona-kvällen och fortsätta njuta av detta härliga semesterliv. Puss!

FÖLJ:

12 svar

 1. Besökte du kyrkan inuti? Man behöver inte vara intresserad av kyrkor för att tycka att den är cool! ;) Gaudi designade den för längesen och ändå känns den inuti nästan som nånting från yttre rymden. Lite coolt ;)

  1. Åh nej det gjorde vi faktiskt inte, verkade vara så mycket folk haha. Men vanligtvis besöker jag alla kyrkor jag kan invändigt :) de är ofta fina! Vad synd att vi inte gick in nu…

 2. Ja, du missade något. Alla roliga krig mellan duvor och snattrande papegojor om smulorna. En otroligt surrealistisk park som något man hade älskat att leka i som barn missade du också. Vi köade ingen tid alls för biljetter.

  Ta dig ett tornbesök i kyrkan nästa gång. Underbar utsikt och roligt att se byggandet av katedralen där uppe.

  1. Ja kyrkan ska jag besöka nästa gång! Haha åh jag har trauma från när jag var barn och fågelkrig över brödsmulor, är så rädd för fåglar alltså… Ni hade tur som slapp köa – och som jag har förstått var det bara ett par år sedan det inte var något inträde till parken.

 3. Hahaha, vi kommer just från Barcelona och jag upplever samma sak som du. Park Güell hade jag sett fram emot, men när vi väl var där skulle vi få vänta i 4 h innan vi fick gå in… galet. I mitten av september. Men vi lärde oss iallafall att i Barcelona är det fullt av turister året om. Och att det är en stad man behöver besöka flera gånger.

  Jag drömmer om det mer genuina på mina resor, vill komma lite bakom, runt, och komma människor in på livet. Prata om deras livsvillkor. Det är så spännande och berikande tycker jag.

  Ha det fint!

  1. Oj… Ja jag insåg nog också det, de stora metropolstäderna är turisttäta :) Och jag håller helt med dig, det mer genuina, det är det jag också vill uppleva! Tack för din kommentar!

 4. Pingback: Reseåret 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.