Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Travel hangover

God morgon mina svennebananer! Och alla ni andra som inte räknas till den svenska befolkningen. Visste ni att jag till exempel har en läsare från Nya Zeeland som har följt min blogg under en längre tid och faktiskt läser trots att jag skriver på svenska? Det tycker jag är hur coolt som helst, så hej på dig också Kiwi!

Igår slog det mig att jag förmodligen lider av den största och värsta travel hangovern någonsin. Det känns som om det inte skull vara så konstigt, att efter en tid utomlands (ett och ett halvt år) plötsligt placeras i en lägenhet i Sverige och känna lite… ångest över det. Jag pendlar mellan känslan av någon sorts eufori och nyfikenhet och känslan av total jäkla menlöshet. Jag går genom en stad som inte är hemma men inte heller ny och känner egentligen ingenting. Det är väl också blandningen av att inte ha kommit in i det där vardagslivet med rutiner, att faktiskt inte ha ett kontor att gå till, ännu inte signat upp hos ett gym och allmänt känna sig lite lost. Plus det faktum att när man är kär och när man har en pojkvän och när man inte får vara med honom, så känns det också rätt meningslöst.

travel hangover
Göteborg. Trots en vacker nästan magisk solnedgång igår som färgade hela himlen rosa och trots att det var den första på många månader, så kunde jag inte låta bli att längta bort.

Hur dämpar man bäst en travel hangover? Förmodligen genom att drömma om nya resor! Nu har jag mest Indien och andra fjärran länder i tankarna, Sydamerika, Afrika och alla möjliga platser jag inte besökt. Men det finns många sådana platser i Europa också. Jag vill gärna tågluffa genom ett par länder men skulle nog ärligt talat inte tacka nej till ett ställe som Kroatien heller.

Jag skulle till exempel kunna tänka mig att flyga ner och bila från München genom norra Italien och Slovenien ner mot Kroatien. Det måste vara sinnessjukt vackert! Min pojkvän har bilat i norra Italien och Slovenien och det har fått mig bli enormt sugen på det! Ja, vi får se, en resa måste planeras in för sommaren i alla fall – om inte annat för överlevnadens skull.

Ha en fin onsdag! ♥

FÖLJ:

7 svar

 1. I feel you!

  Att komma hem efter en längre tid utomlands är värre än att flytta utomlands första gången. Jag har varit hemma sen i september och känner fortfarande av ångesten. Mitt bästa tips på att bli av med den är precis som du säger, boka en resa :) har man alltid en resa bokad (jag försöker verkligen mitt bästa för att det ska vara så) så känns det inte lika hemskt att vara i Sverige. Hur knäppt det än låter :P

  <3

  1. Vad skönt att höra att du känt likadant Julia! Och bra tips. Har en resa till norr bokad iaf, lite exotiskt med snö och skidåkning ;)
   KRAM!

 2. Hej!
  Jag kom hem från Kapstaden 5/1 och första känslan när jag kom hem efter en termin utomlands är” varför utsätta sig och bo här”?!
  Men samtidigt är ju Sverige ändå Sverige. Att känna till allt, veta interna barndomsprogram alla i vår ålder kan.
  Men samtidigt, när hjärtat längtar ut blir det jobbigt hemma.
  Så det är HELT OK att känna så. Men också viktigt att få planera nytt:)

  Kanske blir känslan lättare när jobb dyker upp.:) heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.