Jennifer sandström

Sugaring & vaxning i Helsingfors.

Det här inlägget presenteras i samarbete med salongen Sulo i Helsingfors , i slutet av inlägget finns ett erbjudande med en rabattkod som ni kan ta del av!


Salong Helsinki sugaring

Under alla år jag befunnit mig i olika länder har jag hunnit med att vaxat mig på olika salonger och sätt. Alltifrån ett hippt gym i Auckland, där det tog 15 minuter (något som på andra salonger kan ta 2 timmar). Till den billiga vaxningen i Indien som ofta avslutades med så kallad “trådning” för att få med de sista hårstråna och så nu då, när jag för första gången fått prova på sugaring i Helsingfors. Apropå hårborttagning och vaxning som vi pratade om härom dagen.

Sugaring är för mig ett helt nytt fenomen, som jag inte alls stött på i Sverige? Det verkar vara något som är väldigt vanligt i Finland och det fick mig att vilja veta mer och absolut prova det!

Vad är det för skillnad på sugaring och vaxning?

Sugaring, eller kanske sockring på svenska, är en typ av vaxning som sker med något så naturligt och simpelt som socker. Metoden är annorlunda då vaxet appliceras mot den riktning som håret växer för att sedan dras bort medhårs. Det är raka motsatsen till traditionell vaxning. Dessutom appliceras det som en klump och utan några remsor, utan man jobbar enbart med socker-vaxet. Eftersom det är socker är det dessutom vattenlösligt och enkelt att få bort till skillnad från vanligt vax som gärna sitter kvar…

Så skillnaden är dels hur sockret/vaxet ser ut, hur det appliceras och hur det känns.

sugaring salong

Gör sugaring mindre ont än vaxning?

Till en början har jag upplevt sugaring som mer smärtsamt än vaxning. Men det är bara för att jag tidigare fick chansen att testa ett ganska nytt vax som ser ut som rosa bubbelgum och som knappt känns alls, det är dock lite dyrare och ska vara för känsligare områden så används bara under armar och för brazilian-vaxning.

Dock måste jag säga att smärtan blir mindre och mindre för varje gång, håren blir lättare att rycka upp – eller färre antar jag. Sugaring sägs hur som helst vara mer skonsamt för huden.

Vaxning & Sugaring i Helsingfors

Det är svårt som ny i en stad att veta vilken salong man ska gå till – har man bott i en stad länge har man ju sin favorit. Är man ny så googlar man desperat och jämföra olika salonger med vad de erbjuder och priser. Man söker på något i stil med: Vaxning Helsingfors, spa Helsingfors, hårborttagning Helsingfors – och har tillslut tio olika flikar öppna och undrar, hmm vart sjutton ska jag gå?

Efter min research hittade jag tillslut till Hyvinvointi Sulo som ligger i Meilahti och det är numera dit jag går för två timmars terapi en gång i månaden.

Sugaring helsinki

Såhär ser socker-vaxet ut, av salong-märket Alexandria. Det krävs en del produkter för rengöring innan och så lugnande och återfuktande krämer efteråt.

20% rabatt hos Hyvinvointi Sulo

Ägarna till salong Sulo i Helsingfors är fantastiska! Och det är roligt att få jobba tillsammans med dem. Dessutom har jag ordnat en rabattkod som jag tänkte kunde passa alla er som bor här i Helsingfors. Uppge bara rabattkod “Jennifer” vid bokning eller betalning och få -20% på en behandling. 

Ni kan besöka deras hemsida här på finska eller här på engelska.

hyvinvointi helsinki

Ps. Om ni inte önskar vaxa er finns givetvis massor av andra behandlingar!

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.