Jennifer sandström

Stockholmshelgen.

Stockholm är en stad som är perfekt uppbyggd för att promenera runt i. Det är trevligt att bara titta på vackra hus, gå in i små butiker, fika på trevliga caféer och njuta av strimmorna av havet som omger staden. I fredags när jag hade en hel dag för mig själv så började jag min promenad på Söder, genom Gamla Stan och slutade mitt i centrum på Stureplan. Sen finns fler trevliga områden så som Kungsholmen och Djurgården.


En vy från Söder, precis vid Slussen, mot Gamla Stan. Upptäckte senare även det lilla meddelandet nere i högra hörnet: Try again. Fail better. 

En av alla mysiga små gator i Gamla Stan.

Caféet Kaffekoppen i Gamla Stan.

Gamla Stan i Stockholm är precis som i många städer ett ganska turistigt område, men det gör inte så mycket, det är trevligt ändå. Det finns fler caféer här som har otroligt mysiga källare, som det på bilden ovan. Det är särskilt perfekt för när hösten gör entré eller under jultiderna, då sitter man gärna ett par timmar på ett av Gamla Stans alla fik.

En annan Stockholmsfavorit är Juiceverket. Efter att ha strosat runt några timmar och inte fått någon mat i magen så gick jag in på Juiceverket i Mood-gallerian (också en trevlig galleria mitt i stan som har lite butiker och restauranger). Kände att jag behövde något grönt och hälsosamt efter att ha hoppat över morgonens gröna shot som jag alltid tar när jag är hemma. Jag gillar deras utbud av smoothies i olika former, mer och mindre matiga – och de har till och med varma juicer!

En stund på Juiceverket med en coralldo pick me up och mitt nyinköpta skrivblock från Lagerhaus (en butik jag saknar i Finland och alltid passar på att besöka i Sverige).

Det fina var att jag fick hälsa på hos mina två olika vänner som båda nyligen flyttat in i nya lägenheter. Sara hade så sjukt hemtrevligt och väldigt ombonat, perfekt höststämning med en egyptisk touch – jag älskade det. Vinrött, rött och rosa i en härlig mix. Här får ni en liten bild av hur det såg ut i hennes vardagsrum:

Här hängde vi när vi brunchat, flätade håret på varandra och pratade om livet och kärlek och sånt.

Min kompis Emma hade inrett exakt så som jag hade föreställt mig, ett perfekt exempel på typiskt skandinaviskt hem. Väldigt stilrent, väldigt snyggt mycket svart och vitt och gröna växter. Hon har en känsla för det där. Jag fick lov att lägga ut bilden om jag lovade att förklara att det fortfarande är under konstruktion och alltså inte ännu är färdigt, som ni ser så är några ramar ännu tomma och de inväntar en ny tv som inte drunknar bland alla tavlor ;)

Den här lägenheten på 9:e våningen var typ to die for, så öppen, ljus och med gigantisk balkong. Dessutom skickade Emma med mig elefantöron-bebisar, ni vet den gröna växten som är så populär nu? Den förökar sig tydligen väldigt bra och jag ska alltså ge mig på att försöka plantera ett par elefantöron nu.

Vi avslutade helgen med en promenad längs med vattnet under höstlöven.

Emmas roomie och hon själv. Obs, Emma gör ett peace-tecken här och ingenting annat, haha. 

Att besöka Stockholm då och då är alltid lika trevligt. Nästa besök i Sverige kommer dock bli i mitt andra hem: Göteborg, och det till julen. Känns som om det inte är alls långt kvar? Innan dess har jag dessutom en resa till ett exotiskt land att förbereda mig för och njuta av (mer om det snart, lovar).

FÖLJ:

4 svar

  1. Elefantöron är så fina! Det ska inhandlas i veckan har jag tänkt :) Härligt att hänga i fina hem förresten :)

    1. Jaa visst är det – så kan man bli lite inspirerad till sitt egna hem ;) Du kanske kan få elefantöron-bebisar skickade till dig? Vet att de brukas läggas ut i någon växt-grupp på Facebook, haha.

  2. Åh jag håller med om Gamla Stan, det är så mysigt med alla fik där. Och jag minns särskilt en vinter när jag och min kusin var och fikade på Kaffekoppen. Vi satt där ganska länge och när vi kom ut så hade det snöat en massa så alla gränder var täckta av ett vitt lager snö som lyste upp i mörkret. Så himla vackert!

    Åh jag är så nyfiken på vart du ska! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.