Jennifer sandström

När målet med resan inte är platsen men sällskapet.

En helg i Stockholm, en väldigt fin Stockholmshelg. Jag fick frågan vad gör du i Stockholm, som om det var självklart att jag måste vara här av en särskild anledning, och jag svarade jag hälsar på vänner. Där och då insåg jag att gångerna jag kommit till Stockholm har jag nästan alltid haft ett annat ändamål, ofta har jag kommit hit på grund av jobb men passat på att också träffa vänner när man ändå är i staden. Det var lite av ett uppvaknade för mig, att inse att man faktiskt kan åka enbart i syfte att hänga med fantastiska människor. Något som egentligen är en av de bästa anledningarna. Vi reser ofta till nya platser, för att vi vill besöka nya städer och länder. Och så glömmer vi bort att hälsa på våra vänner, som kanske inte bor på jättespännande platser, men som är jättemysiga att hänga med.

Stockholm var dessutom höstfint, lite kyligt men väldigt vackert. Det som är bra med att besöka städer man redan känner till är att man inte känner någon press över besöka massor av ställen och allt som finns att se och borde ses i staden. Istället kan man njuta av varenda stund och ta dagarna som de kommer. Jag bokade inte heller in alldeles för många kompisdejter men hann ändå gott och väl med 3 olika kompishäng av olika sorter.

Så vad har hunnits med under dagarna i Stockholm? Har strosat genom stan, fikat i Gamla Stan, ätit gott, köpt fina ljus och skrivböcker, tagit en öl på Stureplan, promenerat genom Stockholm och Hagaparken i höstskrud, brunchat, lyssnat på höstmysig musik, skrattat, pratat om djupa och vettiga saker, ventilerat och reflekterat. Så mycket kärlek ändå.

Lördagsbrunchen med nybakat bröd från bageriet runt hörnet och pannkakor med nygjord hemmagjord svartvinbärssylt!

Bodde två nätter i Saras übermysiga lägenhet vid Globen. Och en natt i Emmas skanidnaviska lägenhet i Solna.

Emma och jag på promenad i ett trevligt Huvudsta, nära stan men lite som på landet.

Jag känner mig helt extremt fylld med energi, som om kompisbatterierna blivit fulladdade. Njuter av den känslan och är så tacksam över att få ha magiska vänner! 

Om du har vänner i andra städer och utomlands – boka in en helg och hälsa på dem! Det spelar ingen roll om det är en tråkig stad eller kylig höst, eller vad det nu kan vara som hindrar dig, umgänget gör det värt alltihop. Att spendera tid med de vi älskar är väl trots allt det finaste vi kan göra?

FÖLJ:

9 svar

  1. Härligt! :)

    Vi var hos bebisens kusin i Oslo i helgen så fick till lite släktmys och hurra, min Spanien-“sambo (kombo låter så fult..) bor i Oslo så vi sågs också. Ses kanske en gång/år om vi har tur sedan 2009, lika skoj varje gång!

  2. Så himla sant det där, vi reser ofta till släkten runtom. Men det tar både tid och kraft att resa dessa korta men intensiva helger, så vi har dragit ner på det nu i höst. Snart måste vi nog dock ta oss iväg igen.

    1. Ja balans är nog det bästa, så att det inte blir ett måste eller kopplat till några negativa känslor heller :)

  3. Du har så rätt. Det är viktigt det där. Du verkar ha haft det väldigt bra när man läser detta inlägget. Vad härligt!

    Även om jag hade ett speciellt mål med mitt senaste besök i Stockholm så prioriterade jag verkligen att hänga med vänner och familj. Ingen shopping eller sightseeing. Bara mysigheter och trevligheter med människor jag verkligen uppskattar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.