Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

“Still water and one Fernet Branca, please.”

En lördag i München. Det var en så vacker lördag med min far i staden. Vi har gått och gått och gått. Tittat på hus, på parker, på byggnader. Känt hur alla träd som blommor doftar helt ljuvligt. Druckit en iskaffe med glass OCH grädde. Efter det fått ont i magen. Pappa har försökt att för andra gången beställa en LITEN öl, men de minsta här är aldrig mindre än 0.5 l. Jag har beställt en vatten och en shot av fernet branca när klockan var kring fyra. Av den enkla anledningen är att det ska fungera som medicin för magen, det gjorde det typ. Vi har också ätit middag på kanske Münchens bästa italienska restaurang (helt baserat på egentligen ingenting då det är första italienska jag ätit på och inte fått några som helst rekommendationer, men den var TOP!). Beyond fancy skulle jag vilja säga. Jag råkade vända på min kniv på bordet innan vi fått maten, de kom och vände den till rätta så fort de såg detta. Alltså så att kniven låg vänd utåt istället för inåt eller hur det nu var…. De serverade inte ens öl. Ett ställe i MÜNCHEN som inte serverar ÖL, that's a first.

20140412-225510.jpg20140412-225523.jpg20140412-225538.jpg20140412-225545.jpg20140412-225552.jpg

Några random bilder från dagen. Dagens kanske mest udda bilder till och med. Andra bilden är till exempel pappa Göran inne på Abercrombie & Fitch. Eftersom han inte kände till konceptet var det kul att visa honom – han såg rätt fascinerad ut och rynkade lite på näsan. Sista bilden är en kul(?) sidostory:

TIDIGARE IDAG
Jag: *tittar på skylten* Ah, pappa! Det där måste vara samma smart-förening som vi har hemma, Mensa?
Pappa: *skrockar* Det stavas med z:a. *lilla gumman*
Jag: Åh, typiskt. Jag ska nog inte vara med där after all.
NU
Jag: *googlar* Pappa det stavas visst med S! Och det är världens(!) största och äldsta “high IQ society”. *oh snap*

Och nu säger jag godnatt samtidigt som pappa frågar “hur gör du när du lägger in något på Facebook?” …..

FÖLJ:

5 svar

      1. Wikipedia påstår att det är latin och kommer från mensa academica, alltså akademiskt bord ;-)

  1. Du hann före mig Hanna ;) Har visat såna skyltar till svenska vänner när jag bodde i Tyskland och det slutar alltid med gapflabb =) Shit, vad jag saknar Tyskland!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.