Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Solsemester över jul?

Om en vecka ska jag uppleva Indien som på nytt igen, ur perspektivet: turist. Min mamma kommer hit och nästa lördag börjar vår resa runt i Kerala. Vi ska se berg och natur, teodlingar och gröna landskap, gå en matlagningskurs, bo i husbåt och tillsist fira in det nya året på en fin resort i Varkala! Vi kommer ha en chaufför som även agerar guide under hela resan. Spännande ska det bli (och himla mysigt att hänga med mamsen!)

Ska ni resa någonstans i jul? Under hösten tyckte jag de flesta såg ut att åka iväg på någon härlig solsemester. Själv har jag bara varit på en vinterresa en gång till Thailand (om inte Kuba och Samoa räknas, Samoa är det häftigaste resmålet jag besökt…), dock aldrig över jul.

semester i Krabibeach in Krabirestaurang i Krabi
Jag och mamma i Thailand, fyra år sen, jag laddade för studenten och sydde bland annat upp min balklänning! 

Om jag var hemma i Sverige just nu skulle jag sukta efter att få komma till solsken och stränder. Problemet är ju tid och pengar om man inte vill åka för långt. Så till exempel Puerto Rico i Gran Canaria kan vara ett alternativ, tror jag besökte Kanarieöarna som barn ett par gånger? Eller någonstans i Afrika, Gambia hade jag ett par vänner som åkte till någon gång under vinterhalvåret.

Råkar ni vara sugna på Indien däremot, ett land jag skulle rekommendera er att besöka men fundera två gånger innan ni flyttar till ;-), så läste jag nyligen att snart behöver svenskar inget visum till Indien, utan kan få det på plats!

FÖLJ:

3 svar

  1. Jag och min kille åker till Thailand på torsdag. Vi är borta hela jullovet och det ska bli sjukt skönt. Tror dock att det blir första och enda gången jag är borta utan familjen över jul. Har liksom noll julstämning (och nu är det ju inte ens snö) och tycker det är tråkigt att missa julafton med allt vad det innebär, utgång med väninnorna på juldagen och nån kul nyårsmiddag/fest. Det blir ju helt enkelt att fira på ett annorlunda sätt i år, men det är väl kanske inte fy skam det heller! :) Kul att läsa om alla dina “avslöjanden! Hoppas att du och din mamma får en underbar tid tillsammans, och sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.