Jennifer sandström

Secret Santa

Julklapparna blir färre ju äldre man blir, och egentligen gör det inte något. Jag gillar nya kreativa sätt att ge julklappar till varandra istället för att ge till alla vänner eller alla som man umgås med på julafton. Som till exempel det fiffiga konceptet secret Santa. Jag blev introducerad för det här på mitt tidigare jobb då vi gjorde det tillsammans med några kollegor. Under det här året har vi splittrats som kollegor, men vi är fortfarande vänner och lyckades planera in en secret Santa i år igen.

Vi träffades hemma hos min kompis Tanja som ganska nyligen flyttat till ny lägenhet och nu hunnit komma i ordning ordentligt. Dessutom var julstämningen på topp. Bara detta liksom: en riktigt gran, med ett gäng julklappar under.

» Inspiration: här är alla mina julklappstips!

En plastgran kan inte mäta sig med riktiga granar och särskilt om du vill ta en bra bild, då är en äkta det enda alternativet. Kanske satsar vi på en riktigt gran här hemma nästa jul? 

Och så bjöds vi på lite österrikisk julmat: små bröd med tonfiskröra och lax. Kändes lyxigt och smakade så gott.

Elden brann i kaminen, såklart – en mycket modern typ av eld, men ändå.

Allt detta med glögg och julmusik gjorde verkligen magi för julkänslorna. Och så efterrätten, ett juligt äpple i ugn med någon typ av chutney i mitten:

Men, kvällens höjdpunkt som vi alla väntat på var givetvis detta, julklappsutdelningen. Spänningen var total, vem skulle få ge paket till vem?

När man gör secret Santa kanske man kan göra på lite olika sätt, men vi skrev våra namn på lappar och lottade en lapp till varje person. På så sätt vet ingen vem som ska ge till vem men man själv vet vem man ska ge till och kan anpassa och ge en lite personligare julklapp.

Den här lilla boxen med glittrigt snöre och änglakort var julklappen som jag köpt:

Inhandlad delvis i Holland från ett danskt företag och delvis från ett svenskt företag här i Helsingfors.

May all your wishes come true.

Och den fick jag ge till Tanja. Boxen innehöll lite smått och gott, bland annat boxen i sig med sitt tjusiga stjärnmönster och som kan användas för förvaring. Sen var där också ett armband med en månhalva som jag tyckte passade min lite spirituella vän väldigt bra!

Vad som hände sen var dock att vårt secret Santa-upplägg hade drabbats av en bugg och det var två stycken som råkat få mitt namn (long story). Så där satt vi och upptäckte att allting blev lite fel. Men det gjorde ingenting. En present kunde anpassas till fler och vi lyckades fördela det jämnt mellan oss tillsist. Så det råkade sig så att jag fick ge julklappen till Tanja men också få tillbaka en julklapp av henne! Nämligen denna bok:

Blev SÅ glad. Good night stories for rebel girls

Det är en bok om 100 fantastiska kvinnor genom historien! Varje porträtt utgörs av en sida med en beskrivningen och den andra sidan med en fin illustration. Boken är utformade enligt konceptet “godnattsagor” och texten är därför enkel och lättläst. Passar alltså väldigt bra för unga och barn – men även för dig som är äldre och vill inspireras.

På sista sidan hittade jag dessutom MIG SJÄLV. Egentligen fanns där utrymme för att skriva om sig själv men Tanja hade redan klistrat in ett porträtt och en berättelse om mig. Så himla gulligt. Det toppar nog finaste julklappen för i år – särskilt med tanke på att jag inte räknar med att få några.


Hur ser julklapps-upplägget ut för er? Kör ni några secret Santas eller julklappslekar med familj och vänner?

FÖLJ:

6 svar

  1. När jag är ute och reser med människor jag nyligen träffat, om jag är på en tour med typ g-adventure eller rosa bussarna, då har vi kört secret santa. Superkul idé. Speciellt med människor man bara träffat i några dagar, kan bli precis vad som helst=)

    1. Åh, känns som en bra julklapp till en dotter! Och ja, rekommenderar det här upplägget för julklappar. Också mysigt att ses några dagar innan julafton och få öppna en julklapp redan då ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.