Jennifer sandström

Sånt som inte växer på träd

Alla möjliga känslor väller upp när jag åker genom staden och ser de alldeles för bekanta men samtidigt så avlägsna byggnaderna. Skolan där jag pluggade, huset där jag bodde. Butiken där jag handlade, bron som jag brukade cykla över. Alla minnen, allt som hände då. Studietiden för mig var galet kul och samtidigt väldigt jobbig. Jag var 18-21 och det händer mycket inom en i den åldern. Det har hänt mycket sedan dess också, det var fem år sedan nu som vi tog våra diplom och drog ut i världen.

Den här helgen var vi nästan alla från vårt kompisgäng som möttes upp i Jönköping. Och vilken lyx det är att få ha sleepovers, äta frukost-lunch-middag ihop, promenera, fika och bara ha det trevligt tillsammans.

Vänner som man kan mötas upp med så kravlöst, vänner som man haft i flera år, vänner som man kan räkna med. Det är sånt som inte växer på träd.

I eftermiddags på caféet/växthuset Uppgrenna Naturhus i Gränna ♥

Igår lagade vi förresten marulk till middag, den otroligt fula fisken som har en mer “köttig” konsistens jämfört med annan vit fisk. Det måste ha varit första gången jag åt det och jag tyckte det var supergott. Till förrätt åt vi massa goda ostar och till efterrätt fryst banan, mixad och toppad med rostade hasselnötter (har ganska nyttiga vänner). Och idag körde jag hem ensam till Göteborg igen, med musiken på hög volym växlandes mellan P3 och NRJ. Saknar ibland att köra bil just så, ensam på motorvägar, med svensk radio. Tid för reflektion och dessutom blir man så peppad av känslan när man susar fram på en väg tillsammans med musiken.

Har ätit ren till middag hemma hos mamma och moster kom också över. Glass och mango till efterrätt (är inte lika nyttig som mina vänner). Blir så oerhört bortskämd. Sen pratade jag i telefon med kompis + kille och nu lyssnar jag på Mumford & sons och hoppas på att jag får gå och se dem nästa vår.

Hur var din helg? Händelserik och kul eller lugn och skön?

FÖLJ:

2 svar

  1. Åh, hade nog missat din koppling till Jönköping – kul! Jag bodde där ett halvår och jobbade 2004. Inte det bästa halvåret i mitt liv sett jobbmässigt, men superhärlig stad som jag gärna återvänder till mellan varven.

    Helgen här har varit intensiv och fin – födelsedagsfirande i dagarna tre!

    1. Ja jag inser också att jag inte skrivit om det särskilt mycket, Jönköping. Det är nog mer utlandsterminerna som fått ta plats här ;) Kul att du också bott där ett tag, visst är det häftigt att se hur mycket som händer i staden? Stor förändring sedan 2004 kan jag tänka mig.

      Och härligt med födelsedagshelg!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.