Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Såhär ser min “planerade” sommar ut

Mindre än en vecka kvar till midsommar och jag har knappt förstått att sommaren faktiskt börjar nu. På instagram florerar alltifrån skolavslutningar till folk som stuckit iväg på sommarens första utlandsresa. Så för att försöka komma in i lite mer sommarkänsla och inse att det faktiskt är sommar, tänkte jag göra den här listan som resebloggskollegan Lisa publicerat tidigare.

Bild: Unsplash. 

Sommarlistan

På vilka platser spenderar du din sommar? Jag har en så länge bara en resa bokad i sommar och det är en färjeresa till Stockholm följt av ett tåg som tar mig till Göteborg nu på onsdag, precis innan midsommar. Så jag planerar att spendera sommaren två veckor i Göteborg hos min mamma, följt av mestadels Finland och Helsingfors, och sen finns endast lite lösa planer för senare delen av augusti och början på september, men de planerna rör också Sverige. Det jag ser fram emot är att stanna av lite och inte flyga och flänga så mycket.

mor och dotter

Min fina mamma och jag förra sommaren i Göteborg. Även denna sommar bär jag dessa örhängen och denna klänning, varför köpa nytt när man kan använda det man har?

Hur länge är du ledig i sommar? Jag och semester har lite av en komplicerad relation och med tanke på att jag inte planerat någon resa i sommar så har jag inte heller planerat någon semester. Det hänger visserligen ihop med att Mumin just börjat på nytt jobb och inte har någon semester denna sommar. Dessutom, eftersom jag bara är anställd på 40% är jag ganska flexibel (och kan ta ledigt någon dag ganska spontant) och från mitt egna företag känner jag inget behov av att ta semester. Har heller inte nått en punkt i livet där jag känner ett behov av att stänga ute vardagen under några sammanhängande veckor på sommaren. Så vi får se hur den här sommaren blir.

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat? När jag tittar ut genom fönstret och min blick möter ett grönt och alldeles ljuvligt sommar-Finland så, nej. En nordisk sommar är precis vad jag önskar och att ta det lugnt och göra sånt som själen mår bra av.

En sommar i Sverige och Finland, ja tack.

Hur ser din midsommar ut? Göteborg. Spontana planer tillsammans med min vän Sofia. Vi har firat ett par midsomrar ihop förut och det brukar bli bra. Bara man är i Göteborg så brukar midsommar bli bra faktiskt.

Vad innehåller dina bästa sommardagar? Något typiskt drömmigt som en picknick, ett dopp i havet, kanske en cykeltur, en kaffe på en uteservering och så någon som bjuder på grillat till middag. Det är ju ofta de där små och enkla stunderna som visar sig vara de mest fantastiska. När man sitter där i gott sällskap och ser himlen färgas rosa med lätt solbrända kinder, ni vet.

Kommer bada i det här nordiska havet i sommar igen, hur kallt det än är.

Hur bemöter du en regnig dag? Tänker gud så skönt och kryper ner i soffan med en bok, netflix eller bloggen. Eller går till gymmet och tränar.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra? Förra sommaren spenderade jag 3 veckor med min kille i San Francisco, roadtrippade lite i Kalifornien och hängde med honom på Stanfords campus, där jag bland annat jobbade lite på distans och shoppade väldigt mycket träningskläder. Sen fick jag lite tid i Göteborg också och hängde med familj och bästa vänner. Det var en fin sommar och kanske blir denna ganska lik, förutom de där veckorna i Kalifornien då, och det känns helt ok!

Vilka spenderar du semestern med? I Göteborg kommer jag hänga med mamma, min moster, kusinerna och min bror. Sen kommer två vänner från Stockholm och hälsar på här i Helsingfors i juli. Största sorgen är väl att jag inte har några dagar inplanerade med mina bästa vänner (som jag senast träffade på min födelsedag). I augusti ska jag på ett bröllop och sen hoppas jag få hänga med ett gäng bloggvänner!

Har du någon resa inplanerad efter sommaren? Inte ännu, men det finns en chans att en sådan resa dyker upp. Och jag reser nog faktiskt hellre mer både innan och efter sommaren, när det är lite mer lågsäsong.

Sååå, hur ser era sommarplaner ut? 


FÖLJ:

19 svar

 1. Äntligen är det dags att träffas igen :)

  Mina sommarplaner ska som vanligt spenderas utomlands. Men denna sommar något närmre Sverige än vanligt. Tågluff står på schemat – tyskland, Polen, Ungern, Italien, Schweiz, Österrike och Slovakien :)

  Tar tacksamt emot tips från dig eller kanske någon annan bloggläsare som vill dela med sig :)

  1. Yay!! På att vi ska ses och på din sommar :) Kommer du passera Warszawa? Och vilka delar av Österrike??

   1. Inte Warszawa men Krakow :) Österrike är lite oplanerat men vi avslutar i Wien :) har du tips tar jag de gärna och kan planera runt det.

    1. Typ Kitzbühel (men räcker med ett par timmar om man typ inte vill vandra lite i området förstås) och Innsbruck tar man också på en halvdag eller så :) Om ni vill åka neråt. Salzburg är väl annars värt ett besök om du inte varit där :)

 2. Visst finns det en poäng i att resa innan och efter sommaren, om man har den möjligheten. Själva rullar vi med husbilen dagen innan midsommarafton för tre veckor i Polen och Tjeckien :)

  1. Ja det är det förstås inte alla som har, får passa på medan jag kan :) Fina planer och jag hoppas freedom håller i sommar!!

 3. Vi ska besöka ett europeiskt land som de flesta inte tänker på, nämligen Bosnien Hercegovina. Finns sååå billiga biljetter med wizzair till Tuzla, sedan har vi tänkt hyra bil och besöka Sarajevo, Visoko ( sägs enligt arkeologiska grävningar ha pyramider likt de i Egypten), Travnik ( en vacker stad där Kavat har sin fabrik, med mycket billiga priser på kavat skor), Jajce ( underbara vattenfall), Mostar, Blagaj och Vlasić ( som är en bergskedja med underbara vyer, vandringsmöigheter och eko-life).
  Från Mostar är det bara 2-3h till havet ( antigen den bosniska kusten och staden Neum, eller Dubrovnik i Kroatien)
  Aaaa längrar ihjäl mig.

  1. Men vilken spännande resa! Vad kul att höra om. Och Kroatien är ju himla trendigt nu men varför inte Bosnien? Hoppas ni får en fin roadtrip :)

  1. Tack :* Och ja, ni var snabbt iväg! Ser så härligt ut, följer era instastories flitigt ;)

 4. Så roligt att läsa om dina planer. Nu när du ska spendera två veckor i Göteborg, bara några mil från mig (jämfört med Finland) hade det ju varit kul att ses om det finns några timmar över. :)

  Vi åker till Prag på onsdag för vår årliga konferens för att planera framtiden. Känns spännande. Sedan blir det en del småutflykter, allt annat håller vi öppet tills vi vet hur framtiden ser ut. Och så stannar vi väl hemma en del för att njuta av sista sommaren i huset, Det blir nog en toppensommar detta.

  Kram Sofia

  1. Så bra idé Sofia, det är just därför jag älskar internet!

   Och hur härligt med Prag och årskonferens? Hoppas ni får en givande helg. Tycker också absolut ni ska passa på att njuta det sista av huset :)

   Kram!

 5. Åh vad kul!! Jag skrev också om mina sommarplaner tidigare! Tänk att det kan va så kul att läsa om allas planer :) Jag jobbade 50% tills nu i Juni och det var verkligen skönt att kunna vara så flexibel som du säger! Jag ska på två bröllop i Augusti, eller ja det ena är min bröllopsfest men ändå! Ska bli kul :)

  1. Det är spännande att höra vad alla har för sommarplaner ja. Och särskilt bland resebloggarna ;) Kul att du också testat jobba lite mindre, är det för att du också driver företag? Och vad roligt med bröllopsfesten, låter som en härlig sommar framför dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.