Jennifer sandström

Rebellen i mig

Jag nämnde lite i förbifarten att det bor en rebell i mig. Och då kanske man tänker, men va – du som är så lugn, resonlig och vettig? Inte direkt arketypen för en rebell kanske. Men låt mig förklara.

Vi gjorde nyligen ett kul test i Friday lab, ett quiz av Gretchen Rubin. Lite i stil med ”omgiven av idiotier” och ”vilken färg är du” (som jag egentligen är skeptiskt till, men anyway). Vad den här sortens test ofta gör är att man reflekterar lite över sig själv och hur man fungerar.

Så detta testet handlar om vilken typ av person man är inom fyra olika kategorier. När du får fram svaret så inser du kanske till exempel varför inte din planering håller eller varför den gör det ibland? Alltså typ hur du fungerar som person. Vill du ha tydliga ramar? Gå på känsla? Följer du alltid andras vilja främst?

Här är det om du är nyfiken och de fyra olika personerna är upholder, questioner, obliger, och rebel.

Jag fick rebel i testet, men tror jag är en mix av det och questioner. Jag ser dock ofta till andras behov över min egna i en grupp, om vi inte ska utföra en uppgift eller lösa något, då kan jag bli bestämd, hehe. Men är väldigt mer rebell i mig själv. Har jag en lång att göra-lista vill jag egentligen göra vad som helst annat. Och vill gärna vakna upp på morgonen och tänka “hmm, vad känner jag för att göra idag?”

Jag gillar egentligen inte regler. Eller ramar. Hatar att göra saker så som man borde – eller “bara för att”. Ifrågasätter gärna, måste veta varför. Och gör saker på det sätt jag tycker är bäst, hellre än så som man blivit instruerad (förutom IKEa-möbler, då måste(!) man följa instruktionerna). Älskar att ta semester när jag vill och jobba på en söndag. Rebellen i mig liksom njuter av sånt, att inte göra vad alla andra gör eller så som man förväntas göra saker. Gå mot strömmen. Och sätter mig gärna på en annan plats i mötesrummet/klassrummet medan de flesta tenderar att gå till samma plats om och om igen.

Ett exempel är när jag gjorde praktik i Indien och tyckte det var orimligt att jag skulle ringa coldcalling till Sverige och försöka sälja våra tjänster. Förhandlade ganska snart bort den biten. Eller som den där gången när jag på mitt tidigare jobb frågade vad grundaren hade för månadslön och egentligen (fortfarande) tycker att det är SJUKT ORIMLIGT att detta inte är en rimlig fråga. Transparens <3 Och dessa exempel går nog ganska tydligt in under just rebel och questioner.

Men jag har inte tänkt på det här tidigare. Så kan nu ändå förstå varför jag är kass på rutiner och t.ex. klarar mig extremt bra utan någon egentligen innehållskalender för min blogg. Jag gillar ju innerst inne inte scheman. Och antagligen är det därför jag trivs så bra som företagare. Försöker dock ändå ha lite rutiner just nu för att jag tror att det är bra, men vi får se hur det går.

Vad som också är ganska intressant, är att jag bor tillsammans med en annan rebell. Det ni, det gör inte livet jätteenkelt alla gånger. Haha.

Och du måste berätta om du gör quizzet, vilken person är du??

FÖLJ:

10 svar

 1. Obliger. Meeen, det är ju lite som med färgerna, man har olika i sig, är en blandning, mer eller mindre av det ena eller det andra i olika situationer.

  Min kille är nog rebel skulle jag tro.

  1. Ja precis, så tänker att man kan få någon ny insikt för t.ex. antingen jobb, eller hemma, beroende på vilken person man är.

 2. Jag blev också questioner, men känner alltid med sådana här test att jag är lite av varje. Det beror mycket på situationen, hemma är jag mer av en questioner än vad jag är på jobbet till exempel. Om min chef ber mig göra något så brukar jag göra det utan att ifrågasätta, om det inte är något helt orimligt förstås. Min sambo ifrågasätter jag däremot lite oftare, och även mig själv! 😄

 3. Jag är questioner och det stämmer väl. Blåröd annars. Tycker också sånt är superkul eftersom jag gillar att placera saker i fack (men blir förbannad om någon annan placerar mig i fack haha). Vet ju att allt har undantag osv liksom.

  Åh läser alltid bloggen halvsovandes 😂, men du skriver lika bra som allltid och uppskattar variationen 😊🙌.

  Eftersom du skrivit om vandring får du gärna skriva vad som är “bra vandringskläder” typ nästa gång du ska vandra :)

  1. Haha, det är väl den ordning vår hjärna gillar att skapa som gärna placerar allting i fack ;)

   Och tack, vad himla go där <3 Bra fråga också, den ska jag fundera vidare på och se om jag får ihop ett inlägg! Tack för inspirationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.