Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

På väg mot Alperna

5.13 ringde klockan i morse och nu sex timmar senare sitter jag på Frankfurts flygplats med en cappuccino och väntar på nästa flyg till Innsbruck. Jag är påväg till Alperna, till Österrike, till Tyrolen – en resa som är ett samarbete med Österrikes Turistbyrå.

Jag somnade såklart direkt planet lyfte, det gör jag ofta, med Michelle Obamas bok i öronen. Hon läser in den själv och den var ganska skön att lyssna på, och somna till. Det serverades frukost, som jag missade. Och kaffe kunde jag vänta med ändå.

Det finns ju dock en fantastisk liten fördel med att flyga på morgonen. Soluppgången. Den är alltid där, ovan molnen. Och som tur var vaknade jag till den. Först blev allting blått på min sida av planet, på andra sidan kunde jag se en strimma som gick i gult och oranget. Men sakta så förvandlas även andra sidan av himlen till de finaste färgerna. Och då gjorde det ingenting att jag behövde gå upp så fruktansvärt tidigt eller att jag missade frukosten. Sen var jag ju påväg till Alperna, då kan man stå ut med en del.

Från blått till lila till rosa till gyllene.

Det två vintrar sedan jag sist var i österrikiska Alperna och när jag bodde i München hann jag besöka landet och bergen ett par gånger. Det verkar dessutom som att jag kommer få uppleva sommaren här nästa år, men då de mer östra delarna av landet, en av mina närmsta vänner i Finland kommer nämligen härifrån.

Min pappa besöker förresten Österrike minst en gång per år, men mest för att vandra. Det gjorde vi tillsammans sommaren 2014 i Lech. Men sist jag var här var alltså för skidåkning tillsammans med min kille, och skidåkning blir det även den här gången. Tydligen ska det ha snöat massor.

Nu ska jag äta en pretzel – blir alltid så lycklig när jag kommer till Tyskland och det första man möts av är synen av berg med pretzels. Och vänta in några andra bloggare från Sverige som ska med på resan, vi kommer alla upptäcka olika delar av Tyrolen ända tills på söndag!

FÖLJ:

10 svar

 1. Vilken kul resa! ser fram mot att läsa om äventyren. Gud vad jag längtar till snö. De har tom snö i Istanbul såg jag på en bekants instastories.

  1. Var så underbart att landa i ett snötäckt Innsbruck. Sist jag var här så var det april och väldigt mycket vår nere i dalarna ☺️

  1. Ja ser fram emot att få dela upplevelserna sen 😍 Ska bli så spännande att upptäcka lite nya hörn av de här bergen.

 2. Spännande resa! Ha en trevlig resa!

  Var så glad när boken släpptes att nextory hade den. Tyvärr bara ljudbok, men hon var bra att lyssna på tycker jag med. Men en utmaning att lyssna så långt. Är van att sluka böcker.

  1. Tack <3

   Jaa jag vet, lite av en utmaning, men jag lyssnar alltid i 1.25 eller 1.5 speed - går lite snabbare 😉

    1. Alltså, en helt ny värld öppnas för dig. Ser framför mig hur du kommer lyssna i dubbel speed nu 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.