Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

På Helsingfors gator, i dyra lägenheter

Att besöka nya (eller gamla med nya ögon och en kamera) hörn och kvarter av den här staden där jag bor. Det hjälper också just nu.

Jag gillar verkligen Helsingfors som stad, och faktum är att den växer hos mig lite hela tiden. Skrev jag först och insåg sen att herregud så kan man ju inte säga på svenska. Vad jag menar är att jag börjar gilla staden mer och mer.

Tidigare kände jag ärligt talat lite sådär för att bo i Esbo där vi bor nu (grannstaden, inte alls långt ifrån). Men med så här mycket tid hemma är Hagalund inte alls en dum stadsdel. Helsingfors innerstad har dock så ofantligt många drömmiga byggnader och jag skulle definitivt kunna tänka mig en ganska dyr lägenhet där. Fast varför vet jag inte egentligen? För att man vill bo fint om man ska vara hemma mycket? För att man hellre bor fint än att bo fult? För att om man ändå bor TYP i en stad så kan man väl lika gärna bo mitt i den än i någon jäkla trist förort?

Fast min förort är som sagt inte särskilt dumt, med sitt hav och oändliga strandpromenad. Men moderna fyrkantiga lägenheter är, själlösa och tråkiga.

Så då drömmer jag mig bort till kvarter som dessa, inne i Helsingfors (väl utvalda, rika kvarter visserligen).

Bilder från en promenad runt Brunnsparken, Ulrikasborg, Eira och Rödbergen.

En stad är ju förstås ändå inte mycket människorna som bor i den. Mina vänner. Men det handlar också om att lära sig hitta. Och hitta sina guldkorn och absoluta favoriter. Som min strandpromenad här i Esbo. Går och går och går längs den och får liksom aldrig nog.

Kanske borde fotodokumentera även den?

FÖLJ:

3 svar

  1. Jag tycker absolut att du också skall ta bilder från Esbo! Jag gillar dina gatu- och stadsbilder, de är inte platta turistfoton utan har fina vinklar och motiv. Själv känner jag inte alls till Helsinkifors som jag kallar huvudstaden. Inte turistat en enda gång där men dina bilder ger inspiration att besöka staden vid något tillfälle.

    1. Haha Helsinkifors! Roligt namn! Du måste definitivt åka hit när det blir läge igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.