Jennifer sandström

Nyhetsmorgon.

Det absolut finaste, bästa och underbaraste med att vara hemma i Sverige måste jag säga är att varje morgon kunna knäppa på tv:n och se på nyhetsmorgon. Det kanske man kan göra utomlands också om man gör det online från tv4play, jag vet inte? Men det är fortfarande inte samma sak. I Finland skulle det till exempel bli en timma fel. Och här är det bara så enkelt och naturligt och rätt. Updates om vad som händer här och nu och vad som hände igår, sådant som är jättenära som man har hört om och kan relatera till.

Nyhetsmorgon på helgen är såklart ännu bättre. Idag var massvis av bra inslag. Matilda som pratade om när träningen blir besatthet – ett ämne som känts rätt aktuellt de senaste par åren i Sverige. Johan Rheborg som kör enmansföreställningen En man som heter Ove – jag tycker han är så cool. Kändissyskon som lagade mat och ja ba – WHO ARE THESE KIDS? Efter lite googling insåg jag att nissen var Benjamin Wahlgren Ingrosso som tydligen vunnit Let's Dance? Alltså, japp, det är sådant som går en helt omärkt förbi när man inte bor i Sverige. Både han och systern Bianca är otroligt vackra och  har utstrålning, och det kommer man väl “tyvärr” rätt långt på. Och det kanske bästa var den lilla intervjun med det senaste YouTube-fenomenet duon Paper Dolls. De har blivit rätt poppis på YouTube med sina covers och framför allt covern av Ed Sheerans Thinking out loud. Så den vill jag dela med mig av till er!

Något lite märkligare de la rätt mycket fokus på var Melodifestivalens efterfest… Den besatthet av Melodifestivalen, eller Mello som blivit det accepterade smeknamnet, är fascinerande måste jag säga. Jag vet knappt vilka artisterna som sjunger är, och jag är inte intresserad. Tänkte kika pga. Hanapees inofficiella “mellosnack” och Filippa Bark som sidekick, men käkade middag hos min bror och han och hans flickvän ratar programmet totalt så jag skippade också det.

Ser hur som helst fram emot fler morgnar under min mysigaste filt, en kopp te i handen, alla ljus tända och Nyhetsmorgon som rullar på tv-skärmen framför mig medan jag jobbar/söker jobb/bloggar och så vidare.

FÖLJ:

6 svar

  1. Här i Österbotten hör Nyhetsmorgon absolut till mina morgonrutiner :) Brukar funka ganska perfekt med tiderna både på vardagarna och helgerna förutom om jag stiger upp extra tidigt så de inte börjat sända ännu, då blir det lite ovant.

    1. Vad intressant! Sänds det på tvn? Har bara sett godmorgon Sverige när jag var i Finland på tvn… :)

  2. Du kan se det utomlands, utan TV4-Play premium! SVT´s morgonsoffa däremot inte. Så jag har kunnat ta med mig den vanan, nyhetsmorgonvanan alltså, vart jag än befunnit mig =)

  3. Älskar också nyhetsmorgon. När man måste gå upp 6 varje dag är det räddningen. Nu är jag i Spanien över sportlovet och njuter av solen som knappt visat sig i Göteborg :)

    1. 6 varje morgon… Tur att det finns något som är räddningen i det! :) Jag kände idag när jag klev upp 9 åhnej nu missade jag massor av nyhetsmorgon, haha! Men gud så härligt – njuuut av det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.