När vi besökte Luxemburg.

Nu är det här typ hur länge som helst sedan, helgen då vi åkte på roadtrip. Jag har berättat lite om Rothenburg, Frankfurt (staden som är ett helt annat Europa med sina skyskrapor, jag gillade dock floden som går igenom och hur man fick en vacker vy över staden, jag gillade Frankfurt), och Frankrike (inklusive Thionville, Metz och Strasbourg). Men vi besökte ju också det lilla landet LuxemburgOch förresten, hur länge tog det för er att lista ut att det var T jag reste med då, om ni lyckats göra det? 

Det här var Frankfurt:

Och vi hade med oss tonfiskpasta för vi försökte roadtrippa lite billigare den här gången…

Från Frankfurt körde vi alltså vidare mot Luxemburg… När vi kom körandes från den tyska sidan möttes vi av skyltar som sa:
Luxemburg – 7 minuter
Frankrike – 14 minuter
Belgien – 18 minuter.
Det kändes lite komiskt och häftigt, att vara så nära så många olika nationer samtidigt! Hade vi haft lite mer tid hade vi nog kört in i Belgien också.

Väl framme i Luxemburg stannade vi mest till för att gå runt lite och hitta ett café där vi kunde sätta oss och boka ett hotell för natten. Och Luxemburg var vackert, strålande solsken, ren och fin stad, något festival-liknande som höll på just som vi var där, mycket folk.

20140718-122339-44619169.jpg20140718-122337-44617059.jpg20140718-122340-44620226.jpg20140718-122336-44616582.jpg20140718-122338-44618187.jpg

Tyckte vi såg otroligt många bussar här. Kanske populär turistdestination från närliggande platser? Det var i alla fall ett starkt intryck, haha. Vi hittade inget café men vi hittade en pub som hade wifi, så dit gick vi. T beställde en öl, jag bad att få ”one minute please”, servitören svarar ”one minute?”, ”yes, thank you!”. Sekunden senare kommer han med en öl till mig med. De hade nämligen en öl som hette just så. Det var så komiskt…

Hotell hittade vi i spökstaden Thionville. Så dit åkte vi. Hittade en restaurang där jag åt godast salladen… Dränkt i olivolja!

Och den natten hade min lilla mumin feber och feberfrossa. Det var då jag fick gå upp mitt i natten och till receptionen för att köpa iste + vatten, samt ner till bilen för att hämta alvedon. Morgonen därpå fick jag dock inte ens lov att köra hyrbilen, vilket var fair enough i och för sig.

Fina fina minnen!

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?