Jennifer sandström

Search
Close this search box.

När jag valde vilken stad jag skulle bo i

Det är väl lite kanske livet som gjort det här beslutet åt mig. Jag har bott i flera olika städer och det har aldrig varit för att åh, i den staden skulle jag verkligen vilja bo. I flera av dem har jag inte bott mer än några månader, men tänker ändå nämna alla – och varför jag hamnade just där.

* Utlandersterminer räknas väl knappt men då bodde jag först en termin i Victoria på Vancouver Island, och sen en termin i Auckland på Nya Zeeland. Det blev de städerna eftersom jag 1. ville vara i engelskspråkiga länder så långt bort hemifrån och 2. vår skola hade utbyten just där.

* Utlandspraktiker: ett halvår i Kochi i södra Indien och ett halvår i München. Det första valet för att jag blev erbjuden praktik där och det andra för att jag hittade ett företag som behövde svenskspråkiga i München och mest bara längtade “hem till Europa”. Visste inte alls mycket om München innan och hade väl aldrig kunnat ana att den var en stad jag skulle bli så förtjust i, eller att det var där jag skulle bli kär.

* Åbo: även här bodde jag 6 månader eftersom jag ville ge den där kärleken en chans och alltså följde med min kille hit hösten 2014. Han pluggade där då och jag hade inte någon plikt som kallade varken hemma eller någon annanstans. Så varför inte testa?

* Göteborg: en tandoperation väntade och jag behövde befinna mig i Sverige under minst ett halvår. Hittade samtidigt typ drömjobbet (då) under mina månader där. Men det blev bara sex månader och sedan lurade Finland mig dit igen.

* Slutligen alltså, Helsingfors (eller ja, jag bor ju egentligen i Esbo). Well, inte heller helt och hållet mitt beslut. T kom in på sin andra masterutbildning, och jag lyckades få ännu ett drömjobb (typ) här. Så varför inte?

Här har jag skrivit mer om platserna jag bott på.

Frågan är vilken nästa stad ska bli och om det är ett mer aktivt val? Det är väl sällan det. Var man väljer att bo (om man flyttat runt en del) hänger nog ofta på andra omständigheter.

valde stad att flytta till

Helsingfors, eller Esbo, som inte är särskilt dumt alls att bo i. Massor av hav och bra natur. Bara bergen som fattas.


Detta är en del i Kajsons julkalender som du kan läsa mer om här

FÖLJ:

6 svar

  1. Håller med om att man ofta bara hamnar någonstans pga skola eller jobb eller partner. Tycker det där är jättesvårt och skulle gärna själv flytta, men vart – och varför, måste liksom ha en anledning..(?) Vet många som flyttat någonstans och sedan “blivit kvar”. Har väl mycket att göra med ens partner också, vad tycker han? Ha en fin jul!

    1. Ja precis, och när man väl flyttat en gång vet man också hur tufft det KAN vara i början, att det tar lite tid (år) att komma in i livet i sin nya stad… :) Tack detsamma Anna!

  2. Det är samma här, jag har liksom bara hamnat där livet tagit mig, och var jag valt att bo har ofta dels valts utefter vad som skett i livet och vilka möjligheter som uppenbarat sig. Från Malmberget till Borås, Göteborg och landsbygden i Matfors till Sundsvall centrum. Kanada här näst tro? ;)

  3. Roligt inlägg, jag kanske borde skriva ett liknande 😊 Det är så sant att det är främst livet som flyttar omkring en, och kanske slumpen. Fast jag föredrar att tro att det är ödet helt enkelt ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.