Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Moscow bar i Helsingfors.

En av de första barerna jag besökte i Helsingfors när jag kom hit förra hösten var Corona Bar. Igår fick jag uppleva baren Moscow Bar som ligger vägg i vägg och har samma ägare. Ryktet säger att Corona blev för populärt så ägaren öppnade Moscow bredvid för att få mer plats. Dock valde ägaren att göra stället “så kasst som möjligt”. Något som gjort att det snarare anses som “coolt”. Lite svårt att förklara, jag älskade känslan av att komma in där i alla fall.

  

Personalen i baren är kända för sin “what do you want”-attityd. Och i högtalarna spelas lite märklig och deppig/lugn musik. Kan ha varit på ryska också? På väggarna hänger porträtt och lysrör i olika färger.

Gissa vad man bör dricka här? Vodka shots och rysk öl – såklart! Plus saltgurka med gräddfil som “snacks”. 

 

Så du sippar alltså på vodkan som är av finaste sort och tuggar på lite saltgurka. Huuuuh. Lika gott som det låter.

 

Det var kollegorna som drog med mig dit igårkväll efter en fredagsöl på sky express. Sky express som är killarnas favoritbar och numera vårt stammisställe. Lovar att ta en skylt på stället nästa gång vi går dit, det är nämligen inte alls classy ;)

Blev en hyfsat tidig kväll och tur var väl det – för ikväll ska vi på inflyttningsfest! Det här med alkohol sliter på en…

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.