Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Łazienki Park i Warszawa

Det var tre veckor sedan jag var i Warszawa nu, men det finns en del kvar att visa och berätta för er som inte är bekanta med staden. Ett absolut måste när man är på besök i Warszawa är att ta spårvagnen ut en liten bit bort från byggnaderna och det gråa, till en alldeles fantastisk park: Łazienki Park. Som med de flesta polska ord är det lite svårt att uttala då första bokstaven inte alls uttalas som ett L… 

Det här kan ha varit en av de mysigaste parker jag besökt. Så grön, lummig och helt enkelt magisk.

Warszawa Łazienki

Fler Warszawa-tips? Läs min guide till Warszawa!


Łazienki Park

Här finns också en fin restaurang som ni ser på bilden nedan. Det är alltså ett orangeri och restaurangen heter Belvedere Łazienki Królewskie, som Katarina med resebloggen Äntligen Vilse skrivit mer om i det här inlägget: 9 matiga tips i Warszawa. Även resebloggaren Towe – Come fly with me, tipsar om 6 bra restauranger i Warszawa.

Belvedere Łazienki Królewskie

IMG_9677

restaurant Łazienki

Det här är min kompis som jag kallar för Skåne-Olle (eller hon heter åtminstone det i min telefon, av oklar anledning), och det är hon som hade 6 månaders erfarenhet av Warsxawa och kunde guida oss runt i staden som värsta professionella guiden, lyx!

Vi var inte så hungriga och dessutom hölls just då någon privat tillställning i orangeriet, så vi gick vidare till den ljuva platsen i parken som har en scen där klassisk musik ofta spelas och där man kan slå sig ner för en glass. Det var så himla varmt den helgen också, sommarens första dagar och det var glassväder hela tiden.

Lazienki Park

Vi har alltid väldigt roligt ihop när vi hänger och skrattar massvis, bilden nedan kanske säger allt. Jag har ingen aning om vad vi håller på med här – eller vad jag i mitten gör? Hehe. I parken skuttade vi omkring och filmade roliga videos med den nya Instagram-appen Boomerang, ni vet ett litet klipp som spelas upp vanligt och sedan baklänges. Mycket roligare än så kan det faktiskt inte bli.

Park Łazienki Warszawa

Łazienki Warsaw

Så ja, skriv genast ner detta för eventuellt framtida besök i Polen och i Warszawa: Łazienki-parken! Strosa omkring under de gosiga träden, andas in allt det gröna och titta på sjöfåglarna.

FÖLJ:

3 svar

  1. Så fantastisk park d där. Tack och kul att du länkade till mig :) Den restaurangen var den absolut bästa jag testade. Boomerang? Who knew? Bäst att testa.

  2. Tror jag hade uppskattat den parken så mycket mer om det inte hade öst ner när vi var där. Warszawa gör sig bäst i fint väder ser det ut som!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.