Just nu i Åre – VM-vibes och en känsla av Tyrolen

Hej vänner! Fredag, lunchtid och jag sitter i Åre och jobbar. Är inte och kollar på någon skidåkning, men känner av viben ändå. Ska förhoppningsvis se herrarnas störtlopp i morgon.

Och vad är då anledningen till att jag hänger här just denna VM-helg? Det är som en del i kampanjen för Österrike, där Tyrolen bjudit med oss hit under helgen för att hänga i deras hus TirolBerg, som de byggt upp för VM-veckorna, och berätta om våra upplevelser i Zillertal och Sölden. Så får inte bara svenska fjäll-känslor här utan är också väldigt mycket alp-känslor (människorna, maten osv.).

Det är även andra bloggare, journalister och spännande folk med. Två ganska imponerande personer (äventyrare!) är österrikiska Peter Habeler och finska (<3) Veikka Gustafsson. Måste berätta mer om dem senare, blev så inspirerad bara av deras energi, och livsberättelser.

Vi kom hit till Åre igår, har sovit en bit utanför på Trillevallens Högfjällshotell (fick lite vibbar från tv-serien Andra Åket som utspelar sig på ett liknande hotell uppe i Kiruna, hehe) och började dagen på detta cafe ovan: Åre Kafferosteri. 

De andra gick för att se damernas skidåkning men jag och Sofia hade lite jobb att göra så vi slog oss ner här. Bullarna såg ljuvliga ut med vi nöjde oss med en cappuccino, gjord med kärlek och av en väldigt trevlig cafékille. Hela Åre känns så himla trevligt måste jag säga.

Nu ska vi gå och äta lunch på Åre Bageri. Ikväll hänga med Tyrolen-gänget. Och sen ska vi faktiskt sova två följande nätter i Östersund så hoppas på att få se lite av den staden på söndag innan vi åker hem.

Vi hörs – trevlig helg!

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

4 Kommentarer

 1. Lennart Johansson
  8 februari, 2019 / 17:41

  Låter ju jättebra för dina framtida projekt.
  Ha en givande tid på VM i Åre.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   20 februari, 2019 / 09:03

   Tack Lennart – det var verkligen en rolig upplevelse! :)

 2. 12 februari, 2019 / 10:48

  Åh vad skoj att du är i Åre! Har samarbetat med Åres etableringskooordinatorer i ett integrationsprojekt och jag fick sådan lust att åka dit bara för att de var så trevliga :-) Och så finns där tydligen mumsiga caféer. Bättre kan det inte bli :-D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   14 februari, 2019 / 21:49

   Så kul att höra! Verkar attrahera trevligt folk den där byn 😉 Och ja, riktigt bra caféer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?