Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Just nu: höstens nästa höjdpunkt

Det är lätt att bli sådär löjligt tacksam och tillfredsställd när jag ser på allt kul jag får göra. Det är ju så här jag vill att min vardag ska se ut.

Två-tre veckor på hemmaplan. En vecka på resa. Kortare ibland, längre vissa gånger. Där minst varannan resa handlar om att hälsa på eller umgås med människor jag gillar. När ens släkt finns utspridd är det liksom väldigt nödvändigt. Är det så att man lär sig att uppskatta familj och vänner ännu mer när man inte bor i samma stad eller ens samma land?

Igår reste jag iväg mot höstens nästa höjdpunkt. En förlängd helg i Göteborg. Den stad jag alltid drömde om som barn, och idag ett av mina andra hem som jag återkommer till kanske ändå inte tillräckligt ofta.

Det är oktober och det är födelsedagens månad. Fyra stycken som fyller år. Förra året var det moster som blev 50 (jag vill skriva 40), nu blir min älskade brother bear 30, och nästa år är det en viss mami dear som fyller 60 (här vill jag skriva 50, men det sägs ju att 70 är det nya 50 så!) – och alla i oktober.

Och Göteborg är ju alltid fint på hösten. Det är höstfärger precis som i Uppsala och höstregnet gör oss inte besvikna.

Dessutom mötte världens bästa storebror mig när jag kom hem till mamma:

Storebror Jesper <3 Mycket omtyckt som ledarskribent av vissa, sjukt provocerande enligt andra.

Både min bror, mamma och moster bor alltså i Göteborg nuförtiden. Tycker den här bilden med Dundret-brickan och Göteborgs-tavlan i bakgrunden blev så fin.

Den här bilden tog han på mig, en viss skillnad i kvalité på våra kameror kan man ana.

Vi lekte med våra kameror, älskar att han är ännu mer kameranörd än vad jag någonsin kommer bli. Och pratade om bland annat politik och poesi.

Funderade också igår över vad jag ser fram emot som mest denna helg och kom fram till följande:

Vad jag ser fram emot i Göteborg

 • Kliva in i en sfär av noll klimatångest, min uberkapitalist till bror är som en enda stor och trygg hamn i den vildaste av stormar
 • Krypa ner under det skönaste duntäcket i dyra lakan
 • Springa eller promenera med mamma
 • Träffa kusinerna som hunnit bli tonåringar och nästa vuxna i rasande takt
 • All god mat, alltid så mycket god mat här
 • Och kanske gå på bio och se En komikers uppväxt – man MÅSTE ju se svensk bio när man är i Sverige

Den uppmärksamme ser nu också att det finns något nytt i min hand. Det måste jag berätta mer om, sen! Är beyond exalterad över denna ögonsten.

Nu ska jag jobba lite tillsammans med mamma som sitter bredvid mig och jobbar med sitt. Tänk ändå vad många företag som är flexibla med att jobba hemifrån emellanåt nu för tiden? Om några år kommer det var ännu mer utbrett.

Höstiga hälsningar från Göteborg <3

FÖLJ:

7 svar

 1. Oktober är verkligen en underbar månad, och ja det är många jag känner som fyller år nu med :) Hälsa fina Göteborg från mig, och din bror! Riktigt najs kamera du, och inte vet jag om man ser så mycket skillnad i kvalité mellan era kameror? Annat ljus i bilden på dig bara, och kortare skärpedjup vilket gör mycket :)

  1. Göteborg hälsar tillbaka ❤️

   Haha behöver dig i mitt liv som kan påminna mig om hur bra våra småkameror är!!

   Du har förstås rätt. Men jag tror det är att jag blir påmind om ”hur mycket lättare” det är att ta bilder med just kortare skärpedjup och bättre ljus typ 😅 De blir liksom alltid så himla skarpa…

 2. Mysigt :) Alltså är du fikasugen så glöm inte gå förbi Mr Cake.. och Portens Café i Munkebäck om du har vägarna förbi 😍🍩 (okej, säkert inget speciellt egentligen.. men tänkte på det apropå god mat haha)

  1. Åh tack för påminnelsen! Var faktiskt förbi bageriet där i Munkebäck, Lilla Sur. Ser att det ligger nära Portens. Det var väldigt gulligt. Ska testa deras surdegsbröd nu ☺️ men har faktiskt undvikit stan ganska bra än så länge, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.