Jobbstress inför julen – som egenföretagare?

Jag har en tanke om att folk är så himla upptagna med att julmysa just nu. Men så insåg jag att det snarare är jobb som de flesta drunknar i denna här veckan, innan ledigheterna? Och diverse annan hopplös julstress. Gör ni det? Stressar på jobbet? Med annat? Eller julmyser? Och betar av alla julfilmer på Netflix (jag har redan hunnit med 3 stycken, nummer 1, 2 och 13 – detaljerade recensioner fås på begäran). Svaren på de här frågorna kommer vi hur som helst kanske aldrig få veta, av naturliga skäl.

Själv befinner jag mig lite i ett vakuum. Tyckte Linda beskrev det bra i deras senaste poddavsnitt, att det liksom är svårt att starta upp något nu (ingen idé att till exempel mejla ett enda företag just nu) och en känsla av att ”ha glömt något”. Och egentligen borde man kanske revidera det gångna året (men tänkte spara det åt nästa vecka!) eller göra master plans för 2018?

Men egentligen måste man ju ingenting, i det här livet som egenföretagare. Typ. Mitt jobb den här veckan är faktiskt 100% roligt. Igår hade jag till exempel ett modellgig. Haha, okej skulle väl kanske inte slänga mig med sånna ord men det var faktiskt ett fotojobb, som modell alltså, åt en kompis som behövde två vanliga människor i cafémiljö. SÅ roligt. Och idag hängde jag i YLEs (finsk motsvarighet till SVT) radiostudio här i Helsingfors (to be continued, efter att det sänts i morgon) – det var faktiskt något jag drömt om länge.

En uppgift under veckan som eventuellt var lite mindre exalterande var att klippa vår podd. Har skjutit och skjutit på det och insett att det är ganska drygt. Det var roligt de två första gångerna. Undra om Sandra håller med mig (vi kör varannan gång)? Jag känner verkligen att ett #podcastgoal kommer vara att anlita någon som klipper. Nästa avsnitt släpps förresten redan i morgon, vi kände spontant att julafton (som skulle varit den egentliga dagen) inte vore någon vidare publiceringsdag för ett poddavsnitt.

Ser fram emot att få kasta mig in i att skriva ner drömmar och mål för 2018. Och kika över hur 2017 blev. Jag har lite smått summerat 2017s framgångar och motgångar och det är en hel del nypa-sig-i-armen-moments. Tips för dig som också gillar att summera året och blicka framåt är Year Compass!

Ps. Om ni stressar, kom ihåg att ta det lugnt nu under ledigheterna 


Bilder: Unsplash.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

15 Kommentarer

 1. 19 december, 2017 / 20:49

  Kan inte annat än att hålla med, det känn som att en går i segt slime, haha! Jag är helt redo för nytt år nu

  • Jennifer Sandström
   Författare
   20 december, 2017 / 08:18

   Haha! Är det ingen som vill tatuera sig den här veckan heller?? Du har i alla fall levererat trevliga inlägg på bloggen <3

 2. 19 december, 2017 / 21:03

  Oj vad jag också väntar på att få sätta mig ner och planera och drömma om nästa år. Tack så jättemycke för tipset om Year compass! Den ska jag absolut ta och använda som underlag, så mycket bra frågor :) God jul till dig <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   20 december, 2017 / 08:20

   Vad kul att du spanade in Year compass – grym grej! Och kul att ha vid årets slut igen och se om det blev som man hade tänkt sig ;) God jul Nathalie <3

 3. 19 december, 2017 / 21:47

  Åh va skönt det kändes någonstans när du skriver ”egentligen måste man ju inget” som egenföretagare. Ska försöka anamma det lite mer och släppa allt jag tror mig glömt. Men jag tror också alla 2017-listor jag ”borde” skriva stressar mig…

  • Jennifer Sandström
   Författare
   20 december, 2017 / 08:19

   Jag försöker tänka så just när jag känner att jag borde göra massor. Det hjälper. <3

 4. 19 december, 2017 / 21:53

  Eller hur, transportsträcksvecka deluxe till julen dock med massvis att göra men ändå går tiden segt.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   20 december, 2017 / 08:18

   Och jag är nyfiken, reser du bort över julen?? :)

 5. mami dear
  20 december, 2017 / 06:25

  Kommer i håg när jag för många, många år sedan läste en saga för mina barn, Tove Janssons Granen.
  Handlar om Muminfamiljen som väcks ur sin vintersömn och i den främmande vintervärlden lurar den hemska julen.
  ”Mamma vakna, någonting hemskt har hänt. De kallar det jul.” Med dessa ord väcker Mumintrollet sin mamma.
  När de sömniga trollen kravlar sig ut är mumindalen täckt av våt bomull, som Mumintrollet vet att kallas snö. Men alla i Muminfamiljen är rädda för julen. Är det en katastrof, en översvämning eller vad är det riktigt?
  Dessutom måste man göra massor av mat åt julen. Och när Mumintrollen inte ens vet vad julen tycker om.
  När Muminfamiljen sitter i ängslig väntan på julen kommer det lilla Knyttet och önskar dem Glad jul. Kanske julen inte är så farlig?”
  Minns att jag tyckte den var så rolig….

  Ja, för min del är det själva jobbet som är lite hektiskt för att ”andra” ska få en dräglig jul. Sedan kommer det roliga att förbereda maten, och baka lite. Som tur är har jag alltid begåvats med män som älskar att laga mat, hihi. Men gravad lax och sillsallad ska jag fixa. <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   20 december, 2017 / 08:07

   Åhh, tänk att jag inte minns den berättelsen. Förstår att du gillar den :D Undra vad vi barn tyckte?

   Hoppas det blir massor av julmatsrester kvar till den 28:e ;) <333

 6. 20 december, 2017 / 12:28

  Hörde dig på radion nyss. Väldigt inspirerande, modigt och beundransvärt att våga satsa på eget, som dessutom är en blogg. Det är ju en dröm, för varje bloggare. Stort lycka till och ett Gott Nytt År med många roliga utmaningar!!
  /Nina

  • Jennifer Sandström
   Författare
   20 december, 2017 / 13:30

   Hej, tusen tack för din kommentar – vad roligt att du hittade hit. Och vilken härlig nisch på din blogg! Önskar även dig lycka till med dina blogg-drömmar. Ha en fin jul och gott nytt år! Kram

 7. 20 december, 2017 / 15:31

  Masterplan för 2018 låter som en bra grej. Mitt mål är att bara göra roliga saker nästa år och inte nödvändigtvis jobba mer. Gärna ta projekt som både lönar sig och lämnar utrymme för det som är ”jag”.

  God Jul!

  Emilia

  • Jennifer Sandström
   Författare
   21 december, 2017 / 06:56

   Inspirerande mål Emilia! Om den möjligheten finns så känns det som om allt annat vore tokigt. Jag tror på och hejar på dig!

   God jul!

 8. 24 december, 2017 / 16:46

  God jul fina du!! Hoppas du myser på ordentligt idag. Det där vakuumet håller jag med om. Och jaaaa #podcastgoal på att hitta någon som klipper!!! Det är en riktig surdeg som du säger haha. Men det ska vi nog nå någon dag. Ser fram mot att ses snart! Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?