Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

If u dont like where u are, change it, u are not a tree.

Likt ett träd så klamrar vi oss fast med rötterna i marken. Vi känner till träden som står bredvid oss och vi vet våra vägar genom jorden. Solen går upp på morgonen, ner på kvällen och när det blir vinter kommer snön.

Och tänk er att vi sliter upp trädet från dess trygga plats där det stått i många år. Placerar det någon helt annan stans. Det är spännande till en början, vad är det här för något? tänker trädet och börjar utforska den nya marken. Skaffa nya trädvänner och anpassa sig till den natur och klimat som råder där.

Så gör man det igen. Plockar upp trädet och sättet ner det någon annanstans. Efter några gånger börjar det bli tröttsamt. Jag vill bara stå stadigt på en plats för en gångs skull.

Jag känner mig som ett träd idag. Jag njuter av att få låta min stam bli solbrun och det är härligt att upptäcka nya platser varje dag. Tro inte annat. men. jag längtar så mycket tills jag får komma hem och slå mig till ro. Min själ är lite rastlös just nu och jag saknar den trygga grunden. Jag saknar rutiner. Att känna mig hemma på riktigt.

Jag vet inte om det bara är tillfälligt. Det kan hända att efter två månader hemma kommer jag få en enorm lust att resa igen. Det vet man aldrig. Men nu, kan jag inte vänta tills jag får hoppa på det där planet hem och vinka hejdå till australien!

20121203-164217.jpg
jag är en fjällbjörk ute på äventyr, just som jag börjat förvandlas till en vacker björk i södra Sverige så hamnade jag i andra världsdelar och har polat med jätte-träd i Kanada och nu palmer här borta. palmerna är fina, jag älskar dem. men jag förblir nog en björk. Sverige är vart jag hör hemma.

Lite knasig börjar hon allt bli, tänker ni. Tro att hon är ett träd och grejer, ja ni ser vad den här värmen gör med människor…

FÖLJ:

Ett svar

  1. Vad fin du ör Jennifer! Jag blir så himla glad varje gång ett nytt inlägg dyker upp :) det var längesen jag gjorde avtryck här inne, men livet snurrar på, alldeles för fort kan jag tycka. Just i denna stund tittar jag på min stora julstjärna, som lyser upp mitt lilla studentrum :) Jag tänker på framtiden, vad som komma skall! Mina tankar börjar flyga runt och de handlar lm att flytta mina trygga nergrodda rötter, till ett ställe som ger mig positiv energi. Jag behöver miljöombyte. Kanske som utbytesstudent? Fast egentligen vill jag bara ladda batterierna, leva livet. Inte behöva kolla i varken kalender eller ställa väckarklockan. Jag är så kluven kring allt vad studier heter! Allt jag vill är att använda mina sommarkläder och tänka tankar såsom; vad ska jag käka för glass idag, vilka flip flop passar bäst till den snygga bikinin jag tänkt använda? Ojoj! Hoppas allt är bra med dig Jennifer och att du njuter av allt livet där borta har att erbjuda :) stor kram på dig! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.