Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur möter man livets motgångar?

Alla kommer någon gång under sin livstid att uppleva saker som är jobbiga och väldigt smärtsamma. Det hör livet till. Livet är inte smärtfritt och det kan göra så jävla ont. Det kan vara hjärtekrossanden och dödsfall, olyckor och missöden.

Vi kan inte förhindra detta och det är inte heller någon idé att vara rädd för vad som komma skall. Vad som däremot är avgörande är hur vi väljer att hantera något när det olyckligtvis inträffar.

Sorg i all ära, det är absolut tillåtet och ofta väldigt viktigt. Man får vara ledsen, gråta tills tårarna tar slut och ligga inne i flera dagar. Man får vara förbannad på livet och tycka att det är orättvist.

Men någonstans måste man acceptera faktumet att det är så här det är nu, det är härifrån vi måste ta oss vidare. Om vi bryter ett ben, failar en tenta eller förlorar någon vi älskar, det spelar ingen roll vad, utan vi måste acceptera det och lära oss att leva med det.

Känslan av att faila en tenta kanske är en ganska mild känsla i jämförelse med andra hemska missöden. Men fortfarande handlar det mycket om hur man väljer att tackla det. I sånna avseenden bör man egentligen rycka lite på axlarna och tänka att, vad fan, jag gör en omtenta och pluggar hårdare till den – inte mer med det!

Angående tyngre avseenden då? Att förlora någon man älskar, att få sitt hjärta krossat? Då kan du ställa dig själv frågan, finns det någonting du kan göra åt det här? Skulle du kunna få denna människa tillbaka eller är det försent? I de flesta fallen, nej du kan inte få personen tillbaka, så vad ska du göra åt det? Vill du gräva ner dig för resten av ditt liv och låta personen i fråga vara avgörande för hur fortsättningen på ditt liv ska se ut?

Du har alla förutsättningar i världen att fortsätta gå din väg, att göra saker för din skull. Du kan välja lyckan eller så kan du strunta i det och förbli en olycklig och bitter själ. Det kanske inte är enkelt, men det går, det går att bli lycklig och glad igen.

Vad kontentan egetligen är och det viktiga i det hela, är att allt är upp till DIG! Glöm aldrig det, låt inte någon annan styra över ditt liv. Lär dig att tackla motgångar, lär dig att se ljuset vid tunnelns ände, för det finns alltid där, tro mig!

FÖLJ:

3 svar

  1. Vilka kloka ord, du har så sant i vad du skriver. Kul med ny blogg! Har varit spännande att följa din tid i Kanada och ska bli minst lika spännande att få följa med till Nya Zeeland här framöver också ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.