Jennifer sandström

Hisingen runt med båt

En kväll i Göteborg på kvällskryssning med skaldjursbuffé

Västkusten är särskilt fint om somrarna, och vad passar väl bättre än en tur ut på havet i fint sällskap med god mat en kväll i slutet av juni?

I slutet av juni var jag i Göteborg. Jag hade ganska mycket semester, tog det så lugnt som man bör och lämnade till exempel kameran hemma om jag kände för det (DET är semester för en bloggare). Jag lämnade bland annat kameran hemma den kvällen som jag och släkten åkte ut på en liten kryssning runt Hisingen. Men det var ganska vackert och därför lyckades jag fånga några glimtar genom min iPhone i alla fall.

Min fina finska mormor var med. Hon är bra min mormor Ellen ♥

Och mamma var också med (hon är också himla bra!).

En kryssning runt Hisingen alltså, det är sådant man kan sysselsätta sig med en sommarkväll i Göteborg. Jag har faktiskt bott på Hisingen mitt enda halvår i Göteborg och för er som inte visste är det Sveriges 5:e största ö. Det var den här båten ↑ Trubaduren som tog oss runt ön under en tur som tar cirka 5 timmar.

Det bästa av allt var kanske den skaldjursbuffén som dukades upp. Jag åt räkor så det skulle räcka för hela sommaren (fast det är ju inte möjligt så gott som det är).

Jag måste dock erkänna att jag finner en viss frustration i att äta skaldjur. Kräftor är liksom inga enkla saker att skala och varje kräfta är ganska lite mat. Så med en hungrig mage känns det som att man äter i evigheter innan man tillslut blir mätt. Dessutom blir man så himla kladdig, så det är liksom inte en typiskt skön och avslappnad middag. Men det ska väl vara lite jobb, för mödan är ju ofta värd det. Och så äter jag ju dessa fantastiska små skaldjur väldigt sällan.

Just det, det som är speciellt med kvällskryssningen på Trubaduren är inte bara deras skaldjursbuffé. Nej för så fort båten brummade iväg så drog serveringspersonalen plötsligt igång sin show. Det kändes väldigt väldigt svenskt när de sjöng någonting med välkommen till Göteborg och gungade härligt i takt för att få hela båten i rätt stämning. Showen fortsatte titt som tätt under kvällen och när maten ätits upp gick de upp på taket och fortsatte showa under bar himmel med vinden i håret. Kryssningen hade varit fin även utan showen. Och ljudvolymen hade med fördel fått vara aningen lägre (i båten generellt liksom, inte bara när de sjöng och så). Hehe, som ni hör så är detta kanske varför jag trivs med att hänga med mormor, det bor liksom en liten pensionär i mig.

Något som jag däremot tyckte var spännande var just att åka runt Hisingen och se alltihop från vattnet. Hisingens östra del är mycket industri och stora företag, medan västra delen är motsatsen med fin skärgård och otroliga villor.

Solen gick ner och vi delade på mango- och passionsfruktsorbet som dessert innan vi tillslut körde in till hamnen och Stenpiren igen där vi hade börjat turen.

Priset för den här kryssningen ligger på 700 kr per person och då ingår allting förutom dryck. Det är en lyxig tur och underbart att få frossa i skaldjur så som man aldrig annars riktigt gör. Men som sagt, showen var ganska lame. Annars är det ett perfekt sätt för att uppleva lite av Göteborgs kust och se mer av Hisingen. 

FÖLJ:

6 svar

 1. Fina bilder! Alltså jag ääälskar ju skaldjur och jag gillar att det tar tid. Då får man ju äta länge, istället för att det tar slut på tio minuter :) (Och man får väl börja med bröd och ost så man inte hungrar ihjäl ;))

  1. Oh, det kanske är så man ska se på det istället? Det lät ju smart faktiskt. Otålighet är en av mina sämre egenskaper ;)

 2. Vi var på detta för några år sedan, min man fick det av mig i födelsedagspresent bland annat. Vi älskade det båda två. Jag förstår din frustration, men jag lovar att övning ger färdighet. Jag började äta kräftor när jag var runt 3-4 år, morfar och jag brukade köpa då mormor var allergisk, och morfar inte hade någon att dela med. Men jag äter verkligen hellre räkor och musslor än kräftor, framför allt tycker jag att det är godare, men det är också lättare, haha. Jag tycker Trubaduren är såååå mysig verkligen. Det är underbart! Jag hade tänkt boka det i år igen till min mans födelsedag, då han tjatar om det hela tiden. Men jag bestämde mig istället för att boka en utlandsresa. Det får han reda på nästa helg, så tills dess måste jag hålla mig, hihi :)

  kram till dig och trevlig helg!

  1. Åhh vilket mysigt barndomsminne! Och det har du rätt i, att man kan välja räkor och musslor istället ;) För med övningen ligger jag lite back jag som vuxit upp i nordligaste Norrland där vi hade surströmmingsskiva istället för kräftskiva, hehe.

   Det där med utlandsresa låter ju inte heller dumt, vilken fin present. Jag får läsa hos dig sen var det bär av!

   Kram och detsamma <3

 3. Var på en räk- och laxkryssning göteborgs skärgård runt för någon månad sedan. Också himla mysigt och härligt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.