Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fredag och allt är som vanligt.

Har önskat eller liksom trott, att det varit nära fredag hela veckan. Och nu så är det plötsligt fredag. Sverige dör i sommarvärmen medan jag ligger och fryser under nätterna. Min motivationsnivå är ungefär lika låg som kvalitén på sommarvädret här i München. Idag ska en flygbiljett bokas, en retur-biljett som planerar att gå tillbaka hit för Oktoberfest. I helgen funderar vi på att besöka Nürnberg, och Eagle's Nest. Det senare, någon av er som möjligen varit där? Jag vet inte riktigt vad jag tycker om idén att besöka en plats där H (nämner inte gärna hans namn) bott. Å andra sidan trodde jag det var viktigt att besöka ett koncentrationsläger för allmänbildningens skull, men där finns också delade meningar. Har ni besökt något? Tycker ni man bör göra det? Jag är rätt övertygad om att jag skulle kollapsa inombords, men ändå.

Det här var kanske inte världen mest pepp fredagsinlägg. Ha en fin dag i alla fall – det ska jag ha med jobb, lunch-gym och oplanerad kväll.

Puss!

20140711-084147-31307994.jpg

Via appen Timehop kollar jag då och då vad jag gjorde för 1/2/3/4 år sen. För ett år sedan vaknade jag upp såhär varje morgon. Det var varmt, främmande och jag skulle snart bli kär. Det är blandade känslor i magen att se tillbaka på och läsa om tiden när jag kom till Indien.

FÖLJ:

7 svar

 1. Jag tror det är bra att besöka platser, extra mycket så när det känns jobbigt, för att faktiskt få ett grepp om vad som hänt och för att inte glömma. Har själv inte varit på någon sådan plats men någon gång i framtiden finns det i planerna typ..

  Men som du säger, idag är det fredag tjoho! :) Själv inleder jag denna dag med min enda jobbdag denna veckan! Blir ett härligt avbrott från att sitta hemma och stirra på skärmen utan att få något som helst gjort på examensarbetet. :)

  Trevlig fredag på dig iaf! (:

 2. Jag har varit i Eagles nest och koncentrationslägret i Dachau.. Och ja vad säger man, helt klart hemska känslor som kom upp men ändå värt ett besök trots allt vidrigt som hände, det skapar perspektiv på livet! Eagles nest hade också en underbar utsikt! Jag rekommenderar ett besök trots allt :)

 3. Jag har varit i Buchenwald i närheten av Weimar. Det beror otroligt, valde att inte gå in i gaskammaren. Det övriga påverkade mig tillräckligt.
  Nürnberg är jätte fint, bort inte jätte långt därifrån.
  Om man lät berörs (som jag) så ska man känna sig rätt stabil i sig själv just när man gör ett sådant besök.

 4. Jag besökte Sachsenhausen, så himla hemskt men ändå “intressant”. Tycker det är bra att möjligheten finns för att inte glömma, för att bli berörd och för att vi ska veta att det faktiskt har hänt. Det blir ju på en helt annan nivå än att läsa om det i historieböckerna i skolan.

 5. Tack allesammans för era insikter och tips. Jag väljer nog att lyssna lite på rådet om att vara stabil i sig själv, och jag känner mig väl lite instabil at the moment – så det får bli någon gång i framtiden. Lite ont om tid just nu dessutom.
  Eagle’s nest hann vi inte med – men jag har varit i området Berchtesgaden i påskas i alla fall så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.