Jennifer sandström

En plats jag inte skulle besöka igen.

När jag var sjutton år åkte jag på språkresa till USA. Vi startade i LA och tog oss under tre veckor genom hela landet ända till Manhattan och NYC. Grym upplevelse, fick se så många fantastiska platser så som Colorado, Monument Valley, Grand Canyon, mindre ställen som Santa Fe och San Antonio, New Orleans, Washington DC och såklart New York City.

Men det fanns en, eller egentligen två platser, som inte fascinerade mig särskilt mycket. Dessa var Los Angeles och Las Vegas. Jag kan tänka mig att det är rätt grymt att bo i LA, om man lyckas skaffa sig ett litet nätverk av kontakter där. Och jag kan tänka mig att folk vill uppleva Las Vegas. Men jag förstår ändå inte riktigt poängen med det. Dessutom påstod vår guide att Las Vegas numera var en plats dit många familjer kommer?! Jag tänker mig att det är människor som kommer dit för att spela poker och festa järnet. Eller gifta sig, sådant gör folk också tydligen. För oss var det dock aldrig ett alternativ så pass minderåriga som vi var, inte främst att gifta sig då alltså, utan att testa utbudet av casinon och fest.

Las vegas usa-resa

usa coast to coast las vegas

Sjutton år och ute i vida världen nästan ensam för första gången. 

Hur som helst, jag rekommenderar inte LA och Las Vegas som några platser som är värda att besöka. Det finns betydligt fler guldkorn världen över, och framför allt inom USA, som jag varmt rekommenderar och själv skulle vilja besöka igen. Skulle dock inte göra om den där hellikopterturen ovan Grand Canyon, det var mindre trevligt att smaka lunchens sallad en andra gång…

FÖLJ:

7 svar

 1. Helikopter över Grand Canyon var ju så häftigt! Är glad att vi kom dit mitt under “shutdownen” som var i höstas (när regeringen stängdes ner, vilkten innebar att alla nationalparker stängde) annars hade vi aldrig tagit den där turen.
  Jag bodde i DC, och tycker verkligen fler ska åka dit, åh älskar allt med DC. Men kan se hur det kanske inte är så mycket för turister, då “turist”delen av staden kan man klara av på en dag eller två.
  Jag gillade Vegas, roligaste var Chippendale-showen vi gick på, manliga strippor liksom, kan ju inte vara annat än kul!! :)

  1. Intressant att höra om dina upplevelser! Jag älskade också DC och kände att “här skulle jag kunna bo ett tag” även om jag inte spenderade så mycket tid där.
   Hade nog också älskat hellikopterturen om det inte vore för att jag blev så åksjuk, haha!
   Och manliga strippor var tyvärr inget alternativ för sjuttonåringarna :( Kanske värt att åka tillbaka bara för det??

 2. Åh men jag älskade LA. Så mycket att jag åkte tillbaka dit efter tre månader för att jag inte fått nog :) En annan plats i Usa som är värd ett besök är Seattle, mitt andra hem. Bodde där och jobbade som Au pair i lite över ett år – enligt mig den bästa platsen på jorden.

  1. Ja alltså jag har väl inte gett det än jätteärlig chans, egentligen. Var mest jetlagged när vi var där. Vad skulle du rekommendera att göra där? Eller vad gjorde du?

   Seattle var jag bara en helg i, fick ett bra intryck av staden trots regn och snö-rusk – och om en stad lyckas med bra intryck trots kasst väder vet man att det är bra ;)

   1. Jag vet inte om det är några speciella grejer i LA som gjorde att jag älskade staden. Tror mer att det var atmosfären och stämningen! Venice Beach är enligt mig en fantastik plats, jag åkte tillbaka bara för att få se solnedgången där en gång till! Allt där är så mycket mer chill än andra amerikanska städer. Jag gjorde givetvis alla turistgrejer första gången jag var där, andra gången åkte vi bara runt. Hängde på stranden. Och njöt av staden :)

    Ja, absolut. Trots regn och rusk i 9 månader lämnade jag mitt hjärta i Seattle. Sommaren där är dock något utöver det vanliga! Helt fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.