Jennifer sandström

Elite Hotel Marina Tower – vid havet nära till Stockholms innerstad

Är det möjligt att bo precis vid havet, men ändå med närhet till Stockholms innerstad? Ja, faktiskt. Elite Hotel Marina Tower ligger vackert med havsutsikt precis vid Saltsjöqvarns kaj och härifrån ser du hela Stockholm.

Elite Hotel Marina Tower

Att ta sig till den här hotellpärlan precis där Stockholm slutar och Nacka tar vid kan tyckas aningen krångligt om man kommer med kollektivtrafik. Men faktum är att det finns ett par alternativa vägar. Förutom bussen från Slussen med 10 minuters promenadavstånd fram till hotellet, går det också en liten färja från Nybroplan vid Strandvägen som stannar precis framför hotellets entré. Det känns som ett exklusivt och lite mysigt sätt att färdas kollektivt på, och ta sig till sitt hotell med båt.

Själv fick jag upp ögonen för hotellet när jag var på Stora Influencer-galan som hölls här i oktober. Jag passade på att bo kvar hela helgen på hotellet, ett beslut jag inte ångrade.

Elite hotell Marina

Såhär vackert ligger hotellet. 

Elite Hotel Marina Tower är en mäktig byggnad. När du kommer gåendes från busstationen uppstår inte nödvändigtvis samma mäktiga känsla som när du kommer med båten. Du kommer nämligen uppifrån då och möter ryggen av hotellet när du tar dig ner för de många trappstegen. Hotellet välkomnar dig dock alltid med en röd matta och en lugn och lite lyxig känsla.

Elite hotell Stockholm

Marina Tower Stockholm

Hotellrummen

När jag checkar in får jag rum på 8:e våningen och åker förväntansfullt upp. Hotellet har 11 våningar och med tanke på omgivningen hoppas jag på en härlig utsikt. Det är ett stort rum jag kliver in i, större än vad de hotellrum jag brukar bo i brukar vara. Det visar sig vara hotellets Deluxe-rum och jag kan rekommendera det för den som gillar att ha gott om plats (och gillar badkar).

Till min förvåning ser jag ingen utsikt, eftersom fönstrena sitter för högt upp – så jag hoppar snabbt upp på soffan och kikar ut över fönsterkarmen. Och där ligger havet, framför Stockholms skyline, så perfekt.

utsikt Elite Marina Tower

Det är ett stort och trevligt rum, som känns fräscht och lite spännande. Spännande mest kanske tack vare de höga fönstren som ger en unik känsla men också tack vare den fiffiga idéen med tv:n mot “vardagsrums-delen” som givetvis går att snurra på för att vara riktad mot sängen.

hotellrum Elite Marina Tower

Jag insåg inte förrän dag 2 att tvn/spegeln faktiskt gick att snurra på… Jag hann tycka det var lite märkligt att det inte gick att se på tv:n från sängen, det är ju alltid så det brukar se ut på hotell nämligen: en tv riktad mot en säng.

Det hade varit möjligt att hänga här mer. Om man är ett litet gäng kan det nog vara en trevlig idé att till exempel dricka lite bubbel här på rummet innan man går ut för kvällens äventyr.

Marina Tower hotellrum

I garderoben hänger badrockar för dig som vill göra ett besök i hotellets spa: Sturebadet. Det ska tydligen vara riktigt bra. Men det kostar extra, mellan 95-295 kr beroende på dag, så jag unnade mig inte den lyxen. 

deluxe-rum Elite hotell Stockholm

Materialen och färgskalorna i rummet är dock en sak som jag inte blev särskilt begeistrad över. Det är lite för beiget och gult för min smak. Det känns liksom ganska trist?

Badrummet är desto tjusigare. Det känns typiskt hotellbadrums-lyxigt. Och förutom badkar, dusch, schampoo och duschkräm, så finns också balsam och hudkräm! En liten detalj som alltid får pluspoäng från mig.

hotell i Stockholm Elite

Frukost på Elite Hotel Marina Tower 

Hotellfrukostar. Jag har nästan börjat uppskatta en riktigt bra frukost hemma mer. Hotellfrukostar under helger kan nämligen vara lite väl röriga.

Det finns dock ett jättebra utbud på Elite Marina Towers frukostbuffé och deras chiagröt var bland det bästa av allt. Det finns dessutom våfflor som du får grädda själv.

frukost Elite Marina Tower

Förutom chiagröten var också äggröran och brödet i toppklass!

Men, till våfflorna får man köa – och vem vill stå i en kö till maten när man vill njuta av sin frukost? Dessutom blir det genast lite knepigt om man är ensam – risken finns ju att någon antingen hinner sno min kamera som jag lämnat vid bordet, eller att personalen dukar av och någon annan slår sig ner. Jobbigt dilemma liksom.

Kanske handlar det mer om mig som person än hotellfrukosten på Elite Marina Tower. För frukosten som sådan går faktiskt inte att klaga på, den är närmare perfekt.

hotellfrukost Elite Stockholm

Utsikten kan du njuta av även i restaurangen. 

hotell frukost Elite Marina Tower

Ett par olika ostar finns också att välja bland på hotellfrukosten. 

Utforska Stockholm

Från Elite Hotel Marina Tower kan du promenera till Söder på 15 minuter och exempelvis promenera längs med Söders södra kant och vattnet ända fram till Götgatan och Skanstull (en trevlig slinga!). Du tar dig också lätt till och från Fotografiska (2 km bort) eller Viking Line-terminalen (1,8 km bort) om du skulle komma med färja.

Med båten, Linje 80 (Sjövägen) tar du dig enkelt in till Stockholms centrum på 20 minuter eller Djurgården. Båten går från Saltsjöqvarns kaj som ligger just utanför hotellets entré.

» Här kan du läsa min Stockholms-guide för mer inspiration.

Saltsjöqvarn Stockholm

FÖLJ:

6 svar

  1. Jag älskar att bo på hotell. Vid snart 33 års ålder blir jag fortfarande barnsligt förtjust varje gång jag kommer in i ett hotellrum, hehe. Det verkar ha varit ett riktigt nice hotell. Jag bodde på Clarion Amaranten en gång, på Kungsholmen. Rekommenderas!

    1. Eller hur!! Man hoppas liksom att det aldrig blir en sån vana att man inte längre njuter av det :O Tack för tips!!

    1. Åh, ni har nära från Nacka ja – vilken bra grej att göra. Då kanske ni varit där på veckodagarna när det är lite lugnare också?
      Och båten – sjukt mysigt sätt att kunna åka kollektivt ja! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.