”Du är 19 och vet ingenting!”

Jag får inte höra ovanstående replik särskilt ofta, men efter idag så vet jag att, när jag får höra det så blir jag jävligt förbannad. Särskilt när det används emot mig i en argumentation!

Särskilt när det är en medelåldersman i Gällivare som inte sett särskilt mycket annat (fast det är väl egentligen aldrig ok att påstå att någon är okunnig bara för att man är ung), OCH VAD FAN VET DU OM LIVET? Jag blev ganska arg och förklarade hur ej okej det var att han sa så till mig, och ja, tillsist bad han om ursäkt.

Herregud vad det gör mig upprörd att människor kan ha den synen ”du är 19 och vet ingenting”. Ja, jag är ung, jag har inte lika mycket erfarenhet som en 50åring (även om jag har varit på fler platser i världen än många andra) men det betyder inte att jag är okunnig eller dum i huvudet.

Så, tack, nu har jag fått avreagera mig till omvärlden också.

Sen så är jag ju faktiskt 20, inte 19, haha.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

Dela

4 Kommentarer

 1. 6 juni, 2012 / 19:24

  Usch vad jag ogillar när folk tror att de står över en pga ålder!?? Hallååå eller man kan ju ha mycket mer erfarenhet inom ett område även fast man inte är 50!

 2. 6 juni, 2012 / 23:23

  Var det en kund på jobbet typ?
  Bra att du säger ifrån!

 3. Sara
  9 juni, 2012 / 22:06

  Fy fan vilken idiot! Grymt bra av dig att få honom att be om ursäkt!
  Ett tips – Läs boken ”Härskarteknik” av Elaine Bergqvist (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185865036)
  Den ger bra tips på hur man hanterar sådana uttryck. För tyvärr går det inte över, jag är 29 och får fortfarande liknande kommentarer, kallad lilla gumman osv.

  • jennifer
   Författare
   10 juni, 2012 / 23:28

   Åh tack, jag älskar ju Elaine och borde verkligen läsa hennes böcker! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?