Jennifer sandström

Beer floating in Helsinki.

Hej o hopp vänner. Som vanligt lite dålig på att blogga när jag befinner mig i min pojkväns sällskap igen efter en längre tid ifrån varandra. Så vad har hänt sedan sist?

Landade i Helsingfors i fredagskväll och blev bemött av en jättesöt tull-hund som är en tv-stjärna här i Finland. En sån hund som nosar efter droger ni vet. Allting filmades ju också. Och var jättespännande när hunden fick nos på något och fick springa runt fritt! Men inga misstänkta drugdealers fångades…

I lördags besökte vi Helsingfors årliga event: Beer Floating som det kallas. “Öl-flytning”. Då massvis av människor samlas och åker på gummibåtar och diverse andra saker som kan flyta, i forsen Vantaafors, i ganska många timmar och i väldigt långsam takt.

Såklart dricker man mängder av öl! Det är grejen, gummibåt + öl.

Var så himla kul att se. Så himla finskt. Alla stod och pumpade upp båtarna, sippade på en ölburk och var klädda i badkläder trots att luften var kylig. Väldigt mycket countryside people som är med tydligen. Kanske inte jätte-classy event, haha men så kul alltså. Det var även diverse utklädnader, vanliga fåtöljer med flyt-grejer, stora tält som flöt och annat märkligt.

Eftersom det inte är lagligt att anordna ett event som beer floating, så finns ingen organisering eller organisation bakom. Men ett Facebook-event skapas och så dyker alla upp. Det ska uppskattningsvis vara runt 3-5000 personer som är med. + alla som bara sitter på sidan om, picknickar och beundrar spektaklet.

Annars så har vädret faktiskt varit godkänt här dessa dagar. Och bäst idag, måndag. Så bra att vi hamnade på Playa del Espoo. Så sjukt att vi låg på exakt samma strand för exakt ett år sedan, och då inte hade en aning om hur framtiden skulle bli. Men här är vi igen, vi två. Känns fint!

  
  

Vi klarade ungefär en halvtimma, sen blev molnen för täta och vinden för påtaglig. Det känns oerhört svenskt, eller finskt, att ligga och huttra på stranden – allt för en känsla av sommar och lite solbränna. Så vi gav upp och sen har jag istället suttit på altanen och läst. Hittade boken Delhis Vackraste Händer i en second hand-butik och köpte den direkt! Velat läsa den ganska länge.

Fyndade några fler böcker i second hand-butiken och även på Stockmanns bokrea igår. Älskar att fynda saker, särskilt böcker som vanligtvis känns så dyrt att köpa.

Åh förresten, igår var vi och såg MINIONS. Kätyrit heter de på finska, haha! Hur gulligt? Vi såg dock såklart filmen på engelska. Och så himla bra. Älskar minions! But who doesn't? Rekommenderar den i alla fall för alla! Bio var för övrigt väldigt mysigt, popcorn och pussar mellan skratten <33

FÖLJ:

2 svar

  1. Fantastisk bok, finns en till. Den är minst lika bra. Minns dock inte vad den heter nu :/ öh jo dimma över Darjeeling (osäker på stavningen). Saknar dig i götet. <3

    1. Jaaa jag har sett den boken också att den finns till. Har kommit en liten bit på första nu och är så kul när man själv varit där och känner igen sig i allt!! Haha. Åh hade varit kul att hänga! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.