Jennifer sandström

att vara ett med naturen och en annan kultur

För mig handlar det inte riktigt om att åka till ett varmt land för att endast ligga på stranden och ha det gott i en vecka och komma hem med en fin bränna. Det är visserligen exakt vad vi gjorde i Samoa och vad jag gjorde i februari när jag var på Kuba. Men vad jag finner betydligt mer intressant och viktigt är att få uppleva en annan kultur. Något jag kände väldigt starkt första natten då vi sov i den lilla hyttan på stranden i Samoa. Det var så varmt, så kvavt, jag låg under ett stort myggnät och hade precis innan jag lagt mig sett en kackerlacka springa förbi på träplankorna. Jag kände hur det var lite svårt att andas och gång på gång under natten vaknade jag, för att det var olidligt varmt eller för att regnet öste ner utanför och ovanför. Jag kände inte uppgivenhet, “hemlängtan”, panik eller irritation över detta utan allt jag kunde tänka var “just nu upplever jag en annan kultur, jag lever precis så som människorna här lever och kan de göra det 365 dagar om året hela sina liv så kan jag göra det i 5 dagar här och nu.”

Det var så häftigt att leva Samoa-livet i 6 dagar! Jag kände mig verkligen som ett med naturen när vi så gott som sov utomhus och när jag låg på stranden, med halva kroppen i vattnet och andra halvan tog emot regndropparna som kom ner från himlen.

Ja, såhär såg det ut i Samoa, på ön Savaii. Samoa består av två öar, man flyger till den ena och sen är det bästa att åka över till Savaii där det finns finare stränder och där de flesta “beach fales” ligger.

Vi bodde på Tanu Beach Fales och det var toppen! Frukost och middag ingick och folket som ägde stället var så gulliga. Fast det gäller de flesta samoans, de är väldigt vänliga och hjälpsamma! De är också väääldigt relaxed och det älskade jag! De verkar vara ett överlag lyckligt folk. Alla hälsar på och tutar på varandra hela tiden!

FÖLJ:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.