Jennifer sandström

Att flytta hit och dit.

Vet ni vad som är knepigt? Att inte bara vara på samma plats, hela tiden. Och det är samtidigt det som är så himla underbart. Eller nödvändigt, jag vet inte. Men jag är less på att gå igenom processer inför flyttar, att fixa rätt försäkring och veta vad för försäkring man måste ha och man redan har osv. Försäkringar är jag dock trött på vart jag än är, Trygg-Hansa har fått mig att gråta så många gånger, if erbjöd ingen bra för utlandet och Folksam känns lite gammeldags. Länsförsäkringar och IF verkar dock ganska bra. Sen så har alla länder olika procedurer. Visum hit och visum dit, registreringar, betala skatt (vart hur när?) och Gud vet vad. I Sverige behöver man ju aldrig fundera på sånt, göra en adressändring på sin höjd om man skulle flytta inom landets gränser. Allting flyter liksom på.

Just nu måste jag gå till, ja GÅ TILL, registration office och meddela att jag flyttat. Vad hände med att vi har internet till allt? Åh, Tyskland hände och så råkade Sverige vara kanske mest framstående i hela vida världen när det kommer till effektivisering och “moderniteter”, faktiskt.

Älskar att resa. Älskar att bo i nya länder. Trots att det är lite tröttsamt så gissar jag att äventyret väger tyngre.

mamma och dotter

Här tillsammans med min mamma, redo att åka iväg till Nya Zeeland, våren spenderades i Kanada och hösten på NZ. Fina tid! Följ länkarna om ni vill se lite mer från den tiden.

FÖLJ:

5 svar

  1. Håller med dig, sjuuukt tröttsamt att hålla på med allt sådant admin. Norge är faktiskt min värsta upplevelse. Flytta inte dit. Där måste man köa personligen typ fyra timmar varje år för att skaffa ett jäkla skattekort. Och det tog typ ett år !

    1. Haha seriöst? Man tänker ju att Norge är som hemma, men inte förrän man testar så inser man hur knepigt det är. Undra hur det är att flytta till Sverige… :-)

    1. I don’t see why you would wanna do that. But this is a blog public on the internet, anyone is free to share :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.