Jennifer sandström

9 vintriga Göteborgstips

Du kanske fått för dig att Göteborg bara är en stad som passar att besöka på sommaren? Men det här en stad som har mycket att erbjuda och absolut kan besökas året runt. Jag som har familj här och hälsar på under både sommar och vinter har lärt mig att älska Göteborg oavsett årstid. På vintern kan vädret förstås vara lite trist med regn och kalla vindar, därför kommer dessa tips kretsa kring vilka inomhusaktiviteter du kan hitta på.

Så för dig som kommer hit på vintern (det bör du göra!) vill jag ge några av mina bästa tips. Varsågoda, här kommer 9 stycken vintriga tips till alla er som undrar vad som finns att göra i Göteborg på vintern.

Att göra i Göteborg – på vintern

9 vintriga Göteborgstips

* Besök stans alla mysigaste caféer: Kafemagasinet och Dirty Records vid Järntorget, Da Matteo (har flera platser men jag gillar det på Vallgatan 5, som skymtas på bilden ovan), Brogyllen, Johan & Nyström på Östra Hamngatan, Fröken Olssons, caféer i Haga längs Haga Nygata (bara att plocka något som ser mysigt ut).

* Ta en spadag på Arkens spa – mitt favoritspa, det fullständiga namnet är Arken Hotel & Art Garden Spa.

* Se Titanic-utställningen – den går till mars 2019.

* Gå på museum, såklart! Göteborgs stadsmuseum brukar alltid ha bra utställningar. Eller om du gillar konst kan du besöka Göteborgs konstmuseum (också en häftig byggnad, i toppen av Avenyn).

* Göteborg with a view! På vintern lockar kanske inte utkiksplatser som Skansen Kronan men utkiksplatser som är inomhus är en desto bättre idé: till exempel Gothia Towers och Hotel Riverton.

* Gillar du shopping? För secondhand-shopping gillar jag Myrorna vid Järntorget. Om du vill ha vanliga butiker kan jag rekommendera att strosa “inom Vallgravarna” längs med Kyrkogatan, Kungsgatan, och Vallgatan.

* Spela boule till exempel på Boulebar Rosenlund.

* Se på bioGöta-biografen, som öppnades på 30-talet men gjorde en nyöppning för några år sedan efter att ha varit stängd sedan 90-talet.

* Jul i Göteborg? Besök julmarknaden på Tjolöholms Slott som ligger 45 minuter söder om Göteborg. Den går 16 november – 2 december och det går bussar från stan. Jul på Liseberg kan förstås också vara mysigt, de har öppet helgerna innan jul och sen från den 11:e december nästan hela månaden ut.

Café Dirty Records.

Restaurang Heaven 23 högst upp i Gothia Towers.


Hoppas du får en trevlig och vintrig vistelse i Göteborg! Och om du är Göteborgs-expert och råkar läsa detta har du säkert fler bra tips på saker att göra i Göteborg på vintern? Lämna en kommentar här nedan!

FÖLJ:

12 svar

 1. Haha nä, som uppvuxen vid Skansen Kronan åkte jag en vinter på rumpan ner för en glashal gångväg i tron att det skulle vara en genväg hem (vilket det normalt kunde varit). Något av det läskigaste jag gjort faktiskt eftersom det bara finns en ledstång för gående vilket inte funkade i den situationen. Jag kunde inte vända tillbaka upp heller. Brrr.
  Är det snö däremot så är det kul att åka pulka uppifrån Landalabergen ner till Annedal. Helgalet men kul för det blir som en bobsleighbana.

  Universeum tycker jag kan vara bra vintertid med sin regnskog. Likaså alltid en tur in i Saluhallen.

  1. Oooj, lät inte som någon vidare bra idé att klättra upp dit vintertid. Kan känna igen känslan från när man råkat ta en superbrant skidbacke och sakta försöker ta sig ner… Men bra pulka-tips!

   Och det var längesen jag var på Universeum nu faktiskt. Tack för tipsen!

 2. Älskar att se sånt här om min egen stad – blir sugen att ta mig ut mer då och se det lite mer från en “turists” ögon. Blir lätt att en tar sin hemstad för givet lite

  1. Jaaa, man glömmer till slut bort vilken stad man har där runt omkring sig hela tiden. Ut och upptäck Göteborg på nytt! :)

 3. Var och hälsade på brorsan i vintras och då var vi och körde Escape Room, superbra vinteraktivitet inomhus ju!

  1. Oh, escape room – jag har bara varit på det en gång här i Helsingfors, men vore kul att testa i Göteborg! Vilket gick ni till? :)

  1. Haha ja well det kan jag faktiskt förstå – alla nordiska städer har det lite kämpigt nu i november ;)

 4. Hej Jennifer, tycker kanske att du missade de lite mer design:iga julmarknaderna. Framförallt à la London designmarknad men även HDK och Röda Sten är värd ett omnämnande.

  1. Hej Mattias! :) HDKs julmarknads och julmarknaden på Röda sten låter som jättebra tips, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.