Jennifer sandström

En intervju med mig om att bo utomlands.

När jag blir tillfrågad att vara med i något så tänker jag alltid: varför inte? Dessutom har jag ofta en åsikt som jag gärna delar med mig av. Så när Finlands public service-bolag Yle hörde av sig och ville ställa några frågor om hormonfria preventivmedel – så ställde jag givetvis upp. Jag har tidigare berättat varför jag använder Natural Cycles och tycker det är en intressant diskussion! Här finns artikeln. En vecka innan hade Finlands största svenskspråkiga tidning frågat om jag ville delat i ett nypotatis-test (finsk vs. svensk nypotatis) tillsammans med ett riksdagsledamot och en kock, så himla random – men varför inte? Testet kan man hitta i text och video här hos Hbl.fi, (logga in gratis med t.ex Facebook om du är nyfiken på potatistestet).

Att snacka preventivmedel och potatis är dock inte i närheten lika roligt som att prata om ett av mina favoritämnen: resor.

Intervjun om att flytta & bo utomlands

Den roligaste intervjun jag gjort nyligen är inom ett ämne som jag känner mig lite mer hemma inom, nämligen resande och att bo utomlands.

Det var en ära att bli tillfrågad som Veckans Gäst hos resebloggarna Helena och Peter som driver FreedomTravelen av Sveriges största resebloggar. Jag hade chansen att få träffa dem här i Helsingfors i vintras och måste säga att de är ett himla charmigt par!

I intervjun pratar vi lite om mina erfarenheter av att bo utomlands, kulturkrockar och så ger jag tips till dig som kanske är sugen på att ge dig iväg till ett annat land och antingen studera eller hitta ett jobb.

bo utomlandsPå min senaste resa i norra Kalifornien, här i Monterey.

Här hittar ni intervjun: Jennifer Sandström, utlandsboende här och där


intervju om att bo utomlands

Urklipp från intervjun hos freedomtravel.se


Och är det någon där ute som skulle ha några funderingar eller frågor om livet utomlands eller annat på ämnet, tveka inte att höra av er! Ni kan alltid lämna en kommentar här i bloggen eller kontakta mig på mejl.

FÖLJ:

8 svar

 1. Roligt att bli uppmärksammad på det sättet! :) Ska läsa intervjun, tycker sådant är så intressant (att bo utomlands alltså) och det lockar så himla mycket. Fast samtidigt är jag en riktig fegis som knappt vill sova borta en natt. Haha!

  1. Det är okej att vara rädd och tycka det är lite läskigt, särskilt innan man provat! Om det lockar dig – ta chansen om den dyker upp! :)

  1. Ja visst är det trevligt! Men det är säkert bra övning, för den dagen som du blir det privat… :)

 2. Kul läsning! Verkligen olika kulturer du tagit del av.

  Har du bloggtorka, eller bara vill glädja en läsare hehe, så får du gärna vidareutveckla dina flyttdeömmar i bloggen. Typ, Spanien/Italien..Varför vill du just dit? Vad skulle du vilja jobba med? Kan din Mumin tänka sig att flytta från Finland igen? Ja, mer om både utlandsdrömmar och yrkesdrömmar vore kul läsning!

  Kram

  1. Hej och hå – du ger så bra tips kära du!! Ska se om jag lyckas utveckla detta och forma det i skrift till ett blogginlägg ;)
   Tack Johanna för att du är en så trogen och go läsare, och som alltid kommenterar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.