Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Den finaste födelsedagshelgen, del 2

En fortsättning på min födelsedagshelg förra helgen. Här är första delen.


Efter några timmars sömn vaknade vi tillslut på lördagsmorgonen och utanför fönstret föll ett lätt snöblandat regn och himlen var gråare än den jag beställt. Snabbt var vi dock uppe och ute för i den förhållandevis hemska Airbnb-lägenheten ville vi inte stanna och dessutom hade vi reservat bord på Sis Deli+Café i Rödberga för deras brunch som jag blivit rekommenderad.

Och tänk er nybakade fluffiga bröd med olika goda pålägg + massor av spännande röror, yoghurt med müsli eller granola och bär, overnight oats, chiagröt och juicer och kaffe osv. De får minuspoäng för de kokta äggen (finns det någon frukost/brunch som någon serverar bra kokta ägg?!) men pluspoäng för sina mini-croissanter och päron/valnöts/ost-mix.

Ingen är så lycklig som Hjalmar när hon får sitt morgonkaffe!

things are getting worse please send more chocolate ← jag hade kunnat säga exakt så.

Lisa var exalterad trots besvikelsen över de kokta äggen.

Tulpaner som hänger i flaskor i taket? Det måste man ju nästan få två pluspoäng för.

Jag fastnade inte på så många bilder utan såg mest ut såhär, bakom kameran. Men här lyckades Hjalmar fånga mig med sin iPhone.

Skylten i bakgrunden som är i fokus: “I eat cake in bed”. Oh, yes please.

Eftersom vi befann oss mitt i trendiga Rödberga så strosade vi runt lite i de kvarteren och gick in i olika designbutiker och allt spännande vi kunde hitta samtidigt som vi passade på att ta skydd från snön och kylan.

Lisa visar ungefär hur stor hon skulle bli om hon åt cake in bed typ everyday. Skoja bara, hon gör sin cool-pose. 

Hjalmars ögon fastnade på en vägg som var full med mössor och var tvungen att gå in.

Och i samma butik hittade Lisa ashäftiga solbrillor, så som hon alltid gör. Oavsett land, oavsett årstid.

Nere vid hamnen i Helsingfors, i bakgrunden syns en rysk kyrka och stadens pariserhjul.

På grund av det inte superhärliga vädret (även om snön gör sig ganska vacker på bild såhär) och en av oss som har ett nästan nyopererat knä så försökte vi begränsa vår promenadsträcka något och istället för att gå ner till havet och Brunnsparken sneddade vi in mot stan och lite shopping och caféhäng. Sånt som faktiskt är himla trevligt när det är ruggigt utomhus och när man har så mycket att prata om. Vi gick såklart förbi den vita Domkyrkan i Helsingfors – ett av stadens landmärken.

Här föreställde vi oss att Lisa bodde och om morgnarna sparkade upp dubbeldörrarna iförd endast pyjamas och knut på huvudet, för att blicka ut över sitt lilla torg.

Som sagt, alla var inte jätteglada över vädret… ;-)

Sen tog mina vänner mig till & other stories, som jag inte ens visste fanns i Helsingfors och som jag insåg var en kedja jag aldrig varit in i. Lika bra så, försöker motstå alla lockande trender och konsumtionshets. Bästa tipset? Att inte gå i butiker alls.

Tillslut hamnade vi på fiket Paulig Kulma som ligger mitt i stan i Kluuvi-shoppingcenter. Det är faktiskt väldigt trevligt om än rätt poppis och därmed också ganska mycket folk. Kan rekommendera deras raw-morotskaka, ser liten ut men mättar som en liten lunch, yum!

Nästa turistiga attraktion som stod på schemat, och som vi alla var väldigt förväntansfulla inför, var ett besök på Löyly. Det ganska nyöppnade trendiga bad- och bastustället som ligger nära stan men ute vid havet. Men det är en helt egen historia som ni får höra mer om senare.

Så stolt över mig och själv och mina diamanter som alla tog sig ett dopp, och till och med flera dopp, i det iskalla havet.

Och det kändes ju som ett himla fint sätt att spendera sin lördag på tillsammans med sina bästa vänner. Fortsättning följer vad beträffar kvällen och min faktiska födelsedag på söndagen.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.