Jennifer sandström

Search
Close this search box.

den bittra sanningen om alkohol som vi gärna blundar för, del 1

Ju äldre jag blir desto mer inser jag det avskyvärda med alkohol. Jag äcklas mer och mer av den dryck som det sociala samhället präglas av till en stor del. Inte av drycken i sig; en drink, en öl, ett glas vin – ja det är per se väldigt smakligt! Men jag blir äcklad av ruset, att tappa kontrollen, att göra saker som ångras, att ibland såra någon. För även om det vid många tillfällen då vi brukar alkohol, faktiskt är roligt. Så väger de negativa konsekvenserna så himla tungt.

Jag vill aldrig mer göra något jag inte skulle ha gjort nykter, som jag gjort bara på grund av alkoholens rus. Jag vill aldrig mer kräkas för att jag druckit för mycket, även om det inte hänt på väldigt, väldigt länge nu, inte på ett par år kanske? Jag vill inte vakna upp i en främlings säng, eller behöva gå en walk-of-shame, inte en gång till. 

Och ärligt talat så gör jag sällan saker jag ångrar, jag kan bara minnas en endast gång jag sårat någon annan/mig själv, på grund av att jag varit för full. Och det var en gång för mycket. Men grejen är inte att det bara är mig det handlar om, för även om jag inte bli för full särskilt ofta och är ganska likadan nykter som berusad så handlar det mer om att jag inte tänker tillåta mig själv att bli sårad av andra människor, på grund av alkohol. Partners som bråkar med varandra på grund av alkohol är bland det sorgligaste jag vet och vi ser det så ofta. Och tanken av alla barn som far illa på grund av alkohol går som en kniv genom mitt hjärta. Så egentligen är det kanske mer principmässigt jag inte vill bruka alkohol; jag klarar inte av att se människor som inte kan hantera alkoholen och därför vill jag ta avstånd ifrån det. För det är trots allt ett gift och varje gång jag tänker på till vilken utsträckning som alkoholen förstör, blir jag lite rädd. De flesta blundar, blundar för verkligheten och problemen. När någon blivit för full, alldeles för full, så skrattar vi och tycker det är ganska ballt. Och när någon väljer att vara nykter så tittar vi lite snett på dem och tänker, herregud vilken tråkig människa. OCH JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET.

En fortsättning på det här inlägget kommer att följa så småningom… 

FÖLJ:

3 svar

 1. Åh, helt rätt!!!
  Jag har kört på “vit period” sedan mer än en månad tillbaka men går ändå ut och dansar. Men ALLA som får höra att jag inte dricker (undantag för mamma&pappa haha) tycker jag är knäpp och urtrist som inte gör det och det går mig på nerverna. Hur fyllekåta är folk egentligen?? Alkoholen förstör verkligen människor..

  Kram på dig & hoppas du har det super!
  /Sabbi

 2. Väldigt bra inlägg!
  Jag dricker inte pga religiösa skäl och möts ofta av oförstående människor som inte fattar hur man kan låta bli att dricka.
  Jag behöver inte alkohol för att vara social, rolig och kunna slappna av, och många dricker tyvärr just pga dessa orsaker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.