Jennifer sandström

Bara en flygresa bort.

I söndags packade jag ihop min lilla väska hos mamma, ett handbagage som lyckats bli så pass stort efter helgen att jag fick lov att checka in den. Julklappar i form av härliga krämer och så en flaska skumpa och rödvin som stått och väntat på mig sen i somras. Dessutom fyndade jag en ny jacka som precis fick plats. Julstjärnan fick åka som handbagage.

Det känns lite sorgligt att behöva krama mamma hejdå och veta att hon eller min bror eller moster och kusinerna inte finns runt hörnet. På så sätt var det magiskt att bo där i våras. Och det är också något som skulle få mig att flytta dit igen. Det finns mycket även i Gällivare jag skulle vilja ha runt hörnet, men att flytta dit känns långt bort – både i tanken och bokstavligen.

Men vet ni vad… Jag klagade härom veckan på “avståndet till Sverige” och blev påmind om hur nära det faktiskt är. En flygresa bort. 1 timma och 25 minuter med Finnairs direktflyg + till och från flygplats då, men ändå. Om man ska bo “utomlands” blir det inte mycket närmare än så faktiskt. Tänk om jag hade hamnat på Nya Zeeland? Eller blivit kvar i Indien för den delen.

Därför ska jag vara tacksam. Jag kan åka hem en gång per månad om jag vill. Att ta mig till Gällivare är lite knepigare, men det ska nog gå det också. Jag tänker på alla er utlandssvenskar som hamnat på andra kontinenter – och lovar att jag ska njuta av att “bara” bo i grannlandet!

Göteborg var för övrigt fabulous som alltid. Förutom att jag var tom på energi och hade velat besöka juliga Liseberg men inte orkade med det. Och lika bra var det insåg jag när jag läste om kaoset på Liseberg. Snacka om lyckad, eller för bra, marknadsföring.

Goda frukostar hann jag dock med. Här är min favorit, vörtlimpa med julskinka!!

Ett besök i Mölnlycke gjorde vi också. Stora kusinen Felix sålde jättegod saffranskaka till förmån för fotbollen. Det var moster som hade bakat – jag har fått receptet och MÅSTE baka det jag också här någon dag innan jul. Lyckas jag kan ni få ta del av receptet ni också!

Och Göteborg – vi ses nog snart igen. Kanske redan i januari!

FÖLJ:

3 svar

  1. Jag bor fortfarande i Sverige, men femtio mil från min familj. Det tar nästan sex timmar med tåg att åka hem, och biljetterna är ju inte direkt billiga, så jag åker inte heller hem så ofta. Alltid lite sorgligt när man ska säga hej då, tycker jag! Kan verkligen sakna det där att bara kunna svänga förbi hos mamma och pappa eller min bror och hans familj.

    1. Jag förstår vad du menar, 2010 flyttade jag ju från Gällivare till Jönköping. Under åren jag pluggade besökte jag bara hemma ca 2 gånger per år. Sen jag har bott utomlands besöker jag bara Gällivare en gång per år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.