Såhär ser mitt hemmakontor ut

Reklamsamarbete med Mödala Kontor och Freedesk

När det blev klart att jag skulle säga upp mig för att gå all in med mitt företagande fanns det en sak som plötsligt fick hög prioritet: ett hemmakontor. Jag har alltid jobbat med datorn mycket hemma men nu när hemmet skulle bli min huvudsakliga arbetsplats kändes det livsviktigt med en dedikerade arbetsplats.

Att inreda ett kontor hemma i en lägenhet är lite av en utmaning när man inte har jättemånga kvadratmetrar att jobba med (och när man har en sambo att ta hänsyn till). Strax efter att jag påbörjat min skrivbordsresearch skulle en kompis göra sig av med sitt gamla skrivbord och det var meant to be för måtten passade exakt in för det tänkta utrymmet.

Och här har vi min lilla kontorshörna, framför fönstret ut mot balkongen:

hemmakontor inspiration

jobba hemifrån kontor

hemmakontor tips

Ett ergonomiskt hemmakontor?

En annan utmaning förutom begränsat utrymme när man bor i en lägenhet, är förstås hur man får till en bra arbetsplats rent ergonomiskt. De flesta kontor är utrustade med allt du behöver för en optimal arbetsställning, men det är något som lätt glöms bort hemma. För mig var det viktigt att hitta en bra lösning här.

3 saker som behövs för ett ergonomiskt hemmakontor:

 • Extern mus och tangentbord
 • Höj- och sänkbart skrivbord
 • Laptopstöd

Fler saker kan läggas till på listan, men det var det här jag kände att jag ville prioritera. Senare kommer kanske en kontorsstol bli en aktuell investering. Det absolut viktigaste men också svåraste är det höj- och sänkbara skrivbordet. Jag hade ju just hittat ett perfekt skrivbord, hur skulle jag nu lösa detta? Tidigare har jag varit lite kreativ med strykbord och köksbänkar – men det känns inte särskilt hållbart i längden.

Gissa hur amazing det kändes när jag stötte på den här produkten?

höj och sänkbara skrivbord

Stilrent & smart höj- och sänkbart skrivbord

Ungefär samtidigt som jag sa upp mig kom jag i kontakt med ett företag som säljer kontorsmöbler åt företag: Mödala Kontor.  Jag passade på att fråga om de möjligtvis har några spännande lösningar för hemmakontoret och det hade de!

Bland annat visade det sig att de är återförsäljare av den här produkten som jag förälskade mig i på en gång. Det här geniala höj- och sänkbara skrivbordet heter Freedesk och det är som gjort för dig som jobbar hemifrån.

När man tänker på ett höj- och sänkbart skrivbord tänker i alla fall jag på onödigt stora skrivbord med fula ben och sladdar, och som dessutom skulle vara på tok för dyra för mig just nu. Så när jag läste om Freedesk kändes det lite too good to be true.

» Läs mer om ståbordet och få en rabattkod till Freedesk.


skrivbord freedesk

Freedesk skrivbord

skrivbord hemmakontor

Såhär funkar Freedesk:

* Det finns i 2 olika modeller Desk Riser och Desk Riser Lite, i original- eller compact-size. Jag har den klassiska modellen i compact-size: Freedesk Desk Riser CompactDen större modellen hade inte fått plats på mitt skrivbord, men den här räcker gott och väl. Mitt tangentbord + mus får plats och en kopp kaffe på sidan om (om man är försiktig så man inte spiller ut den!!).

* Freedesk placeras på ditt vanliga skrivbord och behöver inte tas fram/bort när du vill göra den till ett ståbord. Du behöver inte heller ta av dina grejer från bordet utan lyfter bara på sidorna och drar uppåt. Exakt lika enkelt som det låter.

* Det säljs också väskor till Freedesk som passar för dig som är mycket on the go, jobbar på många olika platser och vill kunna bära med ditt höj- och sänkbara skrivbord.

* Freedesk kostar mellan 1800-2800 SEK beroende på modell, storlek och färg. Maxbelastningen för Desk Risern är 10 kg.

» Här kan du se de olika modellerna och vilka färger de finns i.

kontor hemma skrivbord

höj och sänkbart skrivbord

kontor hemma tips

Kugges fina tygväska för Vad heter ångest på spanska? hänger på min tjusiga Aalto-stol.

snyggt höj och sänkbart skrivbord

Det finns också ett litet lås till vänster på Freedesk, som man kan slå på för ett stabilare läge.

En annan produkt jag tänkt beställa hem från Mödala Kontor är det här laptop-stödet som också görs av Freedesk, för att få upp skärmen då jag inte har plats för en extern skärm just nu.

Måste säga att jag älskar när man stöter på företag som lyckats ta fram en sjukt smart, smidig och ganska snygg produkt – som verkligen löser ett problem. Därför känns det extra kul att få göra det här samarbetet tillsammans med Mödala Kontor och Freedesk, särskilt såhär i början på min karriär som egenföretagare. ♥

Jobbar du hemifrån ibland och hur ser din arbetsplats ut då?

29 Kommentarer

 1. 11 oktober, 2017 / 19:49

  Men guuuud vad smart!!! Om vi flyttar till en lägenhet där jag får plats med skrivbord ska jag garanterat köpa detta! Står ju för det mesta upp när jag är på kontoret, och vill kunna göra det hemma också. Superfint samarbete <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 05:55

   Jaa det är ju det där med lägenhet och space… Och precis, ståbord har ju blivit standard på arbetsplatser så tänker att det är bra att ha det som standard hemma också :)

   Tack så mycket Annie!! <3

 2. 11 oktober, 2017 / 20:39

  En supersmart idé ju. Det är som en bordsstrykbräda fast galet mycket snyggare såklart. I like very mycket.

  Mycket fina foton!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 05:56

   Haha och jag tror den är lite stabilare också, tänker att strykbrädor generellt är lite rangliga ;) Men annars är det ett bra alternativ om man vill vara kreativ med vad man har hemma!

   Tack Dorro! Fick investera i en ny stor växt till kontorshörnan, inte bara för bilderna kanske – men det lyfte dem lite!! :)

 3. 11 oktober, 2017 / 21:46

  Vilken bra grej! Jag var dålig på att använda den höj- och sänkbara funktionen på mitt fd fd kontorsskrivbord, men det är ju kanon att ha. Nu sitter jag mest i sängen och skriver. Eller på biblioteket. Där har de helt värdelösa bord som inte alls funkar med höjden på stolarna.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 11:28

   Man kan behöva få in det på rutin ja, man kan ställa klocka eller så finns det appar som påminner en om när det är dags att stand up ;) Och hey du får lämna feedback till det biblioteket, ej okej ju!

 4. 11 oktober, 2017 / 21:54

  Vilken smart grej! Jag har nästan saknat lite att kunna stå här hemma (har iofs ståbord på jobbet och nyttjar det sällan men främst för att jag visar ryggen mot hela kontorslandskapet – noll privacy).

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 11:30

   Ja tänker att det borde vara lika självklart hemma, nice att kunna ha möjligheten i alla fall – särskilt om man jobbar mer och mer hemifrån :) Kanske kan du klistra en sån där lapp på skärmen på jobbet så ingen ser vad man pysslar med? ;)

 5. 12 oktober, 2017 / 10:12

  Så snyggt och smart! Och vilka fina bilder! Fröken Photography levererar! :D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 11:30

   Åh men tack fina du :* Det var perfekt ljus, jag skyller på det ;)
   Vad tror du, skulle en Freedesk platsa i ditt hem?

 6. 12 oktober, 2017 / 12:43

  Verkligen smart grej! Verkligen snygg också! Ser fint och ljust ut i detta hemma kontor!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 11:31

   Kul att du gillade den! Och av lägenhetens tre få fönster lyckades jag plocka ett, och såhär höst/vintertid får man inte någon sol i ögonen heller ;)

 7. 12 oktober, 2017 / 15:33

  Smart! Men jag får ju ont i ryggen av att stå så jag sitter mest oergonomiskt vid mitt matbord. En vacker dag (när min bok sålt i miljoner) har jag kanske ett fantastiskt (hemma)kontor, än så länge får jag nöja mig vid mitt matbord och soffan.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 11:33

   Är det sant?? Vad beror det på?

   • 13 oktober, 2017 / 11:36

    Jag tror jag svankar så mycket, står helt enkelt fel. Får alltid ont i ryggen om jag står långa tider eller om jag långsamgår (typ på museum), måste då alltid böja mig framåt efter såna situationer och hela nedre ryggen bara knakar då. Konstruktionsfel i mig helt enkelt (och dåliga core-muskler jag borde jobba på!). Men att ståjobba är inte alls för mig, skulle hellre sitta på en jumppaboll!

    • Jennifer Sandström
     Författare
     14 oktober, 2017 / 09:36

     Åhnej, konstruktionsfel i Kugge. Då förstår jag! En boll skulle vara kul att variera med, den kan man ju ha för träning sen också :))

    • Åsa
     18 oktober, 2017 / 12:31

     Ah, förstår dig! Det är jobbigt att stå rätt hela tiden! Variation is the shit! Boll är ingen dum idé att ha att sitta på.

     Jag är nog som du, har naturligt rätt mycket svank. Korta höftböjare (vilket man får om man sitter mycket) och dåliga coremuskler gör sitt till. Så det blir mycket stretch… Och står jag upp får jag hela tiden tänka på att ”dra in svansen mellan benen” så jag inte tippar bäckenet fel.

     Testat stå på balansplatta? Jobbigt, men går inte att stå fel :)

     • 18 oktober, 2017 / 12:53

      Tack Åsa! Bra tips! Balansbräda skulle jag absolut satsa på ifall jag skulle ha ståbord, men har som sagt bara ett matbord till mitt förfogande i min lilla etta, så än så länge får jag sitta (och se till att göra annat mellan varven!). :)

    • Åsa
     18 oktober, 2017 / 12:57

     Ha den i badrummet och stå på den när du borstar tänderna! Bättre än inget :P

 8. 12 oktober, 2017 / 18:51

  Vad fint! Älskar att det är framför ett fönster :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   13 oktober, 2017 / 11:33

   Tack Alex! Jag var skeptisk till det först men hade inte alls många platser att välja på i lägenheten, det var i princip bara här det fick plats, hehe. Det är ganska nice, det enda jag saknar är att kunna hänga upp saker ovanför skrivbordet liksom, du vet några peppiga och inspirerande grejer eller planeringskalender och lappar typ… :)

   • 13 oktober, 2017 / 11:55

    Juuust det ja… det tänkte jag inte på. Ja det hade jag också saknat… men du har ljuset!! :)

    • Jennifer Sandström
     Författare
     14 oktober, 2017 / 09:35

     Man kan inte få allt ja ;)

 9. 14 oktober, 2017 / 10:52

  Åh. Jag skriver från mitt köksbord. Har egentligen inte brist på rum längre (har köpt hus och huspriserna på Åland är ju ganska humana jämfört med de större stöder jag bott i), men vanan sitter i från tider av lägenhet. plus att ibland skriver jag grejer medan barnen är hemma och röjer runt och då har jag liksom överblick, men om jag stänger in mig i ”kontoret” känns det som man blir störd på ett annat sätt om de vill något, det blir mindre organiskt.

  men det är så fint att se andra arbetsplatser (och din är ju VÄLDIGT fin) det får mig att drömma mig bort till tider då jag arbetar ännu längre och mer med sådant som kräver en egen plats :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   15 oktober, 2017 / 06:52

   Åh tack!! Och jag kan förstå dina tankar och att det är himla smidigt att vara placerad i köket. Jag har ju inte så långt från kök till skrivbord så lätt att placera sig där ;)

 10. 18 oktober, 2017 / 02:33

  Freedesk är superbra! Har 2 st bord och älskar det!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   18 oktober, 2017 / 18:33

   Neej, har du? Vad trevligt – inte hört om någon som haft en freedesk innan, men förstår ju nu att man blir frälst och till och med skaffar sig en andra. Har du i olika storlekar då? :)

 11. 14 november, 2017 / 22:22

  Åh, vilken smart grej! Och vad fint du fått till det :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 november, 2017 / 09:29

   Tack Isabel – är ganska nöjd, meeen skulle gärna ha ett lite större skrivbord ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?