• Ett smärtfritt vax utan remsor för att vaxa hemma

  Uppdaterat 2019

  Inlägget innehåller annonslänkar för produkten Veet Spawax, ett vax för att själv vaxa hemma. Jag har testat produkten och skriver om i den i det här inlägget.


  I det här inlägget rekommenderar jag två produkter för att vaxa hemma, både med remsor och ett smärtfritt vax utan remsor: 

  Att ta bort hår från sin kropp är verkligen djävulens gåva till människan. Vet inte om män egentligen tycker det är jobbigt att raka eller ansa och fixa med sitt skägg? Men jag tror varenda kvinna kan räcka upp handen för att hårborttagning suger. Sen om man inte väljer att göra det, fine, men då är man förmodligen också med på att det är en jobbig grej att göra. Jag har pratat om livet som kvinna tidigare och menat på att jag verkligen önskar att jag kunde gå med orakade ben etc, men jag kommer förmodligen aldrig nå till det stadiet. För formad av samhällets normer, för det är ju exakt det det handlar om. HUR SOM HELST.

  Om man nu likväl tar bort sitt hår på en regelbunden basis, vilket är då det bästa sättet? Vaxning! I min åsikt. Men det är sjukt dyrt att gå på salong här i Sverige (det var nog det bästa med att bo i Indien) och jag tänker inte lägga flera tusen på mitt utseende, det finns bättre saker att lägga pengarna på.

  Vaxa benen hemma – bäst i test?

  Jag har testat en hel del olika typer av vax, och i det här inlägget berättar jag mer om Veets spawax men också om Veets Wax Strips Easy Grip. Det första vaxet behöver inga remsor utan det drar man bort i vaxet på en gång, det andra är smidiga remsor som bara slätas ut över benet och sedan dras bort. Jag billar bägge varianterna och rekommenderar att kombinera dessa för bästa resultat.

  Veet Spawax – smärtfritt vax för hemmabruk

  Jag har tidigare stått där med rakhyveln var och varannan dag – eller funderat på att gå till salong och vaxa men alltid landat i hur dyrt det är. Bägge sätten är tidskrävande och energikrävande. Därför blev jag glad när jag fick chansen att testa Veet Spawax, som är Veets nya spavax och ska vara ”som på salong fast hemma”. Det är ett varmt vax utan remsor och du utlovas en nästan smärtfri vaxning. Och där måste jag faktist hålla med – det gör mindre ont att vaxa med det här vaxet.

  Men den här produkten verkar nu ha utgått och därför kan jag istället rekommendera det här varmvax-kitet för hemmabruk.

  Kombinera olika vax för bästa resultat

  Eftersom jag tycker det är tidskrävande och knepigt att använda varmvaxet för benen så skulle jag istället rekommendera vax med remsor. Dessa använder jag själv: Veets Wax Strips Easy Grip som även finns i i mindre storlek för till exempel ansiktet. Dessa produkter finns också att beställa här från Nordic Feel. Att kombinera det varma spa-vaxet med dessa vaxremsor gör vaxningen enklare och snabbare!

  Vaxremsorna från Veet finns i lite olika modeller. Jag gillar aloe Vera-varianten.

  De finns alla att beställa här hos Åhlens eller här hos Nordic Feel.


  Bra och dåligt med Veets vax

  Info om produkten Veets Spawax som är en utgående produkt. 

  Toppenbra idé i praktiken, men lite knepigare i verkligheten. Vaxet är helt underbart, för det är ett så smärtfritt vax! Givetvis inte helt utan smärta och det krävs att man applicerar rätt, men när man lyckas så känns det knappt. Det är dessutom smidigt då man bara applicerar vaxet, låter det stelna, och sedan drar bort vaxet utan någon remsa. Det är bara att dra i vaxet! Du slipper alltså massor av remsor som annars krävs.

  Jag har provat liknade vax även på salong, och det är en dröm. De flesta salonger använder dock inte detta varma vax utan remsor på benen, eftersom det är dyrare, men under armarna och intima områden där man har känsligare hud.

  Vad är då problemet? Problemet är att det kräver lite övning. Det krävs lite av en speciell teknik för att smidigt applicera vaxet och lyckas få en ”flik” så att det är enkelt att dra bort. Sen är det såklart tidskrävande om man ska vaxa till exempel hela benen – men man kan se det som sin egentid och lite av en spa-ritual. Och vill man vaxa under armarna är det lite knepigt. Men övning ger färdighet. Så det här passar för dig som har lite tålamod och är villig att öva för att kunna vaxa hemma både med mindre smärta och något mer prisvärt!

  Dessutom, om man ser till tiden man lägger på rakning och hur snabbt och irriterande det växer ut igen – så är kanske någon timma varje tredje vecka inte så farligt, rent tidsmässigt? Jag tror på idén, om man lär sig tekniken och kan tänka sig att mysa till det med en vax-kväll hemma, kanske tillsammans med en vän som man kan göra under armarna på varandra? Eller så får du öva på att vaxa under armarna också, det är inte omöjligt!

  Det var i alla fall min upplevelse och mina åsikter om Veet Spawax! Ett smärtfritt och bra vax, men första gången kommer kanske inte vara så smidigt och enkelt som Veet vill få det att låta.

  Följ:
  Jennifer Sandström
  Jennifer Sandström

  En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

  6 Kommentarer

  1. Åsa
   5 juli, 2015 / 22:22

   Jag testade raka benen en gång när jag var femton. Blev galen på att få skrapsår av mina egna ben på stubben så jag slutade… Mina hår är nu ljusa och tunna eftersom de aldrig rakas, och inte rivs jag heller ;)

  2. Malin
   6 juli, 2015 / 11:48

   Skönt att ha kommit till den punkten att jag kan låta benen vara, de tar ju längst tid. Känner mig dock lite som ett ufo på picknick med kompisar och alla har bara ben och ens lurviga sticker ut bland alla kala ;) Försöker låta bli att titta (så bryr man sig inte) och har aldrig fått nån kommentar.
   Armhålor försöker jag låta vara på vintern men det är så inihelvets svårt när man börjar ha linnen och vet att folk kommer stirra om man råkar höja armarna för att till exempel sätta upp en tofs…men de går åtminstone snabbt att ta i duschen med två små drag med en hyvel :)

  3. Klara
   11 oktober, 2017 / 15:00

   Tack för tipset, har beställt hem och ska prova Veets spavax, tycker det verkar bättre än många andra jag provat. Har provat remsorna men har svårt med just underarmarna. Och helt klart billigare att vaxa hemma än att gå på salong – även om det skulle vara sjukt bekvämt!

   • Jennifer Sandström
    Författare
    11 oktober, 2017 / 15:07

    Vad kul Klara, hoppas du blir nöjd med Veet-produkten och lycka till med vaxandet!! Kom ihåg att det kräver liite tålamod och kan ta lite tid innan man får in rätt teknik :)

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


  Söker du efter något?