Jennifer sandström

This is not Spain

Som sagt, det är så vackert här. Älskar husen. Älskar det enkla, de små balkongerna, hur tvätten hänger överallt på tork. En charm över det. De spruckna klinkersplattorna i golven, myrorna på tvättfatet. Ja, ni vet, allt som är en del av Europa men så långt bort från vad vi har i Sverige och Norden.

     

Har under våra dagar här då och då fångat dessa byggnader på bild, som ovan. Hur magiskt är inte det mintgröna huset på andra bilden? Helt klart min favorit.

Men, vad är det alla dessa husen på bilderna har gemensamt? Lite som finn fem fel, fast fem lika – eller fyra, det är ju bara fyra bilder. Vad kan ni hitta i alla dessa bilder? En flagga! Det var det första jag la märke till, som ny i Barcelona. Alla gulröda flaggor med en stjärna. Kataloniens flagga. På tredje bildens flagga står det också, ett nytt land i Europa. Och det är det jag menar, det här är inte Spanien – det är Katalonien! Det verkar minst sagt finnas en skillnad och man är framför allt väldigt stolt över detta faktum.

I morgon flyger vi vidare till Bilbao och jag är väldigt exalterad över att se fler delar av Spanien och se hur det skiljer sig. Samt såklart att äta pinchos på riktigt!

FÖLJ:

2 svar

  1. Katalonien har ju ett eget språk – talas runt Barcelona. Ett liknande språk talas även i Alghero på Sardinien. Sedan är ju Katalonien rikare och mer framgångsrikt än övriga Spanien. När man reser som vi gör märker man att det finns många olika språk… I södra Frankrike pratas t.ex. Occitanska. Alla dessa språk är ju släkt: spanska, katalanska, occitanska, franska. Sedan talas bretonska av vissa i Bretagne – inte släkt.

    1. Jaaa så spännande, sådant man inte har så mycket kunskap om innan. I Baskien har de ju också sitt eget språk, och vi passerade ytterligare ett annat språk som inte heller var släkt. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.