Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mina rutiner & ovanor

Den finska sajten Sevendays kör varje vecka en blogglista och förra veckan snappade jag upp denna om rutiner och ovanor. Och visst är det väl intressant att läsa om folks rutiner och ovanor? Lite? Vi får väl se om jag avslöjar något spännande här.

Det här året vill jag bryta denna ovana:

Att tänka att jag inte “hinner med” träningen. Det finns inget som jag har inte tid, allt handlar om prioriteringar. Jag och Kugge har sagt att vi ska springa en gång i veckan. Det är ett bra mål. Jag har också signat upp för yoga en gång i veckan precis bredvid där vi bor – smidigt och förhoppningsvis väldigt skönt för kroppen!

Mina frukostvanor ser ut så här:

Nästan alltid Fazers bröd (antingen någon typ av rågbröd eller deras rotfruktsbröd) med antingen ost, ägg eller avokado. Eller yoghurt med müsli. Jag är en extremt lat människa när det kommer till matlagning så kreativitet eller experimenterande finns inte utrymme för här. Kaffe dricker jag en stund efter frukost. På helgerna brukar vi dock äta något lyxigare, typ bananpannkakor eller smoothie.

Min träningsrutin är:

Väldigt mycket upp och ner. Men sedan ungefär de senaste 4 åren gör jag följande ganska regelbundet: promenerar, gymmar och springer. 2014 lärde jag mig göra pullups och det har jag kunnat sedan dess. Har också sedan jag började gymma alltid kunnat göra minst 10 armhävningar i sträck (“riktiga” på tårna alltså). 2015 sprang jag min första mil och det har jag aldrig gjort igen (hehe), men jag kan springa 30-60 minuter (i lugnt tempo!) utan problem.

En ovana jag har blivit av med:

Oj, svårt! Kanske att jag inte längre klagar på mitt jobb. Ni vet när man är anställd, då finns det nästan alltid någonting inom företaget som man inte håller helt med om och alltså något man kan klaga på. Det är en ganska dålig vana och kan bli som en ond spiral inom företag. Men som egen? Då behövs det liksom inte, jag är ju bossen!

Den här rutinen vill jag få in i mitt liv:

Vardagsmotion! Har som mål att gå minst 7000 steg om dagen. Och ja, det är en utmaningen när ens kontor är placerat tre meter från ens säng.

Min rutin när jag läser bloggar:

Bloglovin' – since typ bloggarnas begynnelse. Fattar inte hur folk håller koll på sitt bloggläsande utan någon sorts “prenumerationstjänst”?

En ovana jag inte gillar hos andra:

Folk som biter på naglarna. Alltså gud. Gör det i din ensamhet i så fall. Men tycker det är asäckligt, så sluta göra det OFFENTLIGT.

Mina matrutiner är:

Som sagt, jag är otroligt lat när det kommer till detta så jag skulle äta vad som än placerades framför mig bara jag slapp laga det (jag är nämligen inte heller alls kräsen). Det har inte blivit bättre av att jag bor med någon som älskar att laga mat – men det är också så jag överlever. Så ungefär 4 av 7 dagar lagar mumin mat, oftast äter jag samma sak till lunch dagen/dagarna efter och även till middag äter vi rester eller så äter jag någon typ av frukostmat. Om jag är lite bortskämd? Ja, väldigt. Och väldigt tacksam.

Så kommer jag ur en ovana:

Säger till min kille att nu ska jag inte göra detta och du måste hjälpa mig. Men fasen vad svårt det är.

En rutin alla borde ha:

Att aldrig skiljas osams och alltid pussas hejdå? Hehe. Med sin partner då.

Den här vanan vill jag fortsätta med i år:

Att städa/plocka undan på morgonen direkt jag kliver upp. Har upptäckt ett mönster att det är då jag helst gör detta. Såklart inte varje morgon – min mamma har lärt mig att man inte behöver prioritera städning (men hon har också lärt mig att om det ligger grejer på golvet så kommer det odjur…) En annan sak jag älskar med flexibla arbetstider som jag själv bestämmer är att jag kan planera mitt liv utifrån hur jag fungerar bäst och vad jag tycker är roligast.

FÖLJ:

5 svar

  1. Vilka bra svar! Håller så med att man aldrig borde skiljas osams. Tror att det är mycket bättre att lösa saker direkt! Måste nog också fylla i denna lista, var så roligt att läsa dina svar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.