Uppdaterad 2022 – för webbplatsen: jennifersandstrom.se

Vilka personuppgifter samlas in och varför?

Data du själv lämnar på webbplatsen samlas in och lagras enligt följande:

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlas de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng i syfte att upptäcka och förhindra spam-kommentarer.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Kommentarer från besökare kan komma att kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Om du lämnar en kommentar på denna webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om du skulle besökt webbplatsen det inbäddade innehållet kommer från.

Analys & statistik

Google Analytics används och samlar data i syfte att få statistik över webbplatsens besökare och hur de beter sig på sajten. Denna data hanteras vanligen via en av Googles servrar i USA. Om du inte vill tillåta Google Analytics spårning kan du installera ett tillägg till din webbläsare härifrån: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB

Vid enstaka tillfällen används Hotjar för att djupare analysera besökarnas beteende på sajten för att ytterligare förstå besökarnas behov och optimera sajten utefter det. Till exempel analyseras hur lång tid besökarna tillbringar på sajten, hur de scrollar och vad de klickar på. Om du inte vill tillåta Hotjar kan du ställa in det via deras hemsida: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out

Statistik och analys från ovanstående tjänster används aldrig för att identifiera enskilda användare eller för att para ihop den informationen med övrig data från en enskild användare.

Mejlutskick

MailerLite används för att skicka ut mejl till dig som valt att registrera dig för att motta dessa utskick eller om du handlat från oss. I mejlen skickas information ut som anses vara av värde samt eventuell reklam för egna tjänster. Vid eventuell reklam från samarbetspartners framkommer alltid detta tydligt. Du kan när som helst avregistrera dig från utskicken, en länk finns längst ner i varje mejl.

Vid ett köp

När du genomför ett köp på webbplatsen samlas person-, kontakt-, och betalningsinformation in via Woocommerce. Såsom namn, adress, e-postadress, telefonnummer och företagsinformation. Det är uppgifter som du själv lämnar och som är nödvändiga för att kunna tillhandahålla och leverera våra tjänster.

Hur länge sparas dina uppgifter?

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är ett behov av att kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt utan att lägga dem i kö för granskning.

Vilka rättigheter har du till dina data?

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter som finns sparade om dig, inklusive alla uppgifter du har uppgett på webbplatsen. Du kan också begära borttagning av alla uppgifter som sparats om dig via webbplatsen. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som måste sparas av administrativa, juridiska eller säkerhetsmässiga skäl.

Vi lämnar endast ut personuppgifter till tredje part då det är en lagstadgad skyldighet eller för att kunna genomföra åtagandet mot dig som kund. Dina personuppgifter överförs eller säljs aldrig till tredje part i reklamsyfte.

Kontakta oss för mer information.