Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En inspirerande globetrotter och julklappar till resenären

Inlägget innehåller annonslänkar

Eftersom resande ligger mig varmt om hjärtat tänkte jag att det vore inte mer än rätt att ha med några julklappstips för den reseintresserade. Har ni någon resefantast eller globetrotter som ni inte spikat julklapp för ännu, låt er inspireras av mina julklapps-tips för resenären!

Presenter och julklappar till resenären
julklapp resenär

Ett kollage med julklappstips för resenären, här finns allt i bilden att beställa:

* Den extremt populära Kånken-ryggsäcken från Fjällräven.

* Flipflops från Havaianas, helt klart de skönaste flipflopsen + bra kvalité (mina håller fortfarande efter Australien och ett halvår i Indien).

* Resekudde kan bl.a. hittas här från Outnorth – kan också tipsa om den här resekudden.

* Kartbok kan beställas här från Adlibris, den är så vacker!

* Läderrem till kameran.

* Scratch map härifrån.

* Resemapp eller fodral till passet i skinn av märket P.A.P.

* En karta från Mapiful.


För fler tips på julklappar läs också:

» Årets bästa julklappstips
» Julklappar till hemmet

Hoppas ni har nytta eller finner inspiration från mina favoriter och tips på julklappar till reseälskaren!

En inspirerande globetrotter

Jag måste också berätta om en sådan härlig resesjäl jag träffade på båten från Stockholm häromdagen. Rachel heter hon, en brittisk tjej som bloggar om sina resor världen över som hon gör med tåg och har samtidigt nischat in sin blogg på bakning då det är en passion hon har. Ni hittar henne här: Vagabond Baker. Rachel inspirerade mig med sin livsstil, 30+ närmare 40 men utan heltidsjobb, inga tankar på barn och ingen egentlig plan. Oansvarigt kan man tycka, hon beskrev det så själv, men hon följde sina instinkter, hjärta och drömmar när hon och hennes nästan-man sa upp sig innan de var 30 och gav sig ut på en jorden runt-resa. Spana in bloggen och läs mer. Jag gillade särskilt: hennes kreativa resedagbok, äventyret med den lilla fågeln de fick som husdjur på Nya Zeeland och den coola campingvanen de bodde i under en längre tid.

vagabond baker reseblogg

Och här är Rachel på bilden! Nu reste hon alltså genom våra nordiska länder, mitt i vintern?! Och höll på att lära sig finska bara för att det var kul, haha. Vi möttes upp även i veckan och tog en fika innan hon skulle vidare till Tampere, lite norrut här i Finland. Pratglad tjej som spred glädje och energi runt om sig och faktiskt piggade upp min lite trötta själ.

Själv känns det som att jag inte rest på väldigt länge nu och att bo i Finland var ju plötsligt inte lika exotiskt som att bo i München eller Indien… Men jag planerar att upptäcka mer av världen så snart som möjligt. Jag vill besöka Kina, Sydamerika, Afrika och många fler platser i Europa. Osv osv.

FÖLJ:

15 svar

 1. Hej Jennifer!
  Såg din kommentar på Sandras blogg och tänkte jag skulle hälsa lite här på din blogg.
  Den där kartboken är helt underbar, vi har köpt den till jobbet nu, barnen älskar den. En del fel hittade vi på sidan över Finland och på svenska. Inte dansar man väl runt en majstång på midsommar? Eller? haha.
  Men det gör inget, för den är attans fin ändå.

  Bor själv i Helsingfors, om du har vägarna förbi nån gång är det bara att höra av dig, annars också förstås om du vill.

  Ha en jättefin helg!
  /Ida

    1. Nja, att “maja” betyder att klä nåt med löv. En majstång är alltså klädd med löv, och det är ju många midsommarstänger. Åländska ser lite speciella ut, du får bildgoogla :D

     1. Ja, alltså jag tycker majstång låter bekant, men själv säger jag nog inte det, haha.
      Okej! Vad spännande, fint med variationer :)

  1. Hej Ida, vad kul att hitta till din blogg också! Och vad roligt att du kikade in här. Haha kartboken och majstången… Det heter may pole på engelska, så förmodligen en direktöversättning – fast Åsa här säger ju att det kan kallas majstång också. Vet inte vart det kommer ifrån? Men har för mig att den stången kommer från Tyskland i alla fall :)
   Kram!

 2. Oh I’ve just found this! Bless you Jennifer, amazing! Mahtava!

  I love meeting soul mates, travel fills life with wonderful people!

  If I hadn’t met a Finn, who made me so curious to visit the Nordic lands, I may never have met you!

  I now NEED a Kånken backpack, I’ll never be a cool Scandinavian kid (should Scotland ever become indy and Scandi) without one!

  Re. Maypole, because we dance around it on 1st May! : http://vagabondbaker.com/2013/05/04/raspberry-and-white-chocolate-cake-maypole-cake/ >>there’s even a gif!

  1. Haha Rachel <3 I know, you really filled me with some positive energy :)
   And it's amazing how you cross path with different people!

   Oh god, yes the Kånken! I actually bought mine before going to New Zealand, and then living in India and Germany I rarely saw anyone wearing them - but here, it's crazy, literally everyone has them! Which color are you going for? ;)

   Oh my god - you dance around a Maypole?? You know that is what we dance around for our midsummer which is June? Something got mixed up there when the traditions and cultures were mixed I guess!

   I hope you enjoyed your last days in Helsinki - really looking forward to follow your adventure through the world :)

   1. I never realised about your midsummer pole dancing (!) until I was writing up the maypole post, and I came across it doing research. I really want to experience a Scandinavian Midsummer!

    I’ve not seen any Kånken in Germany yet, maybe my desire will wear off! I’d probably go blue!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.