Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Topp 3 blogginlägg 2017

Om jag skulle utvärdera det här året som bloggår så skulle jag säga att 2017 har varit mitt bästa bloggår någonsin. Bara det faktum att jag sa upp mig och nu driver företag med bloggen som en av huvudingredienserna. Jag har lagt ner mer tid och tänker mer långsiktigt med många av inläggen jag publicerar. Och jag har verkligen satsat på foto – det var inte en dag för tidigt.

Men nu, nu tänkte jag att vi skulle kika på några highlights från året som gått här på bloggen.

Topp 3 blogginlägg 2017

Vilka inlägg har varit lite mer speciella än andra under året? Jag kommer lista 3 inlägg från varje månad januari-december inom dessa kategorier:

  • det mest lästa inlägget
  • ett inlägg som utmärker sig
  • mitt favoritinlägg

januari.

8 saker du inte visste om mitt resande – vilket är mitt häftigaste resmål och min dyraste flygbiljett någonsin?

Vinter i Stockholm – jag och mumin spenderade en helg i Stockholm på egen hand då min pappa fastnat uppe i Gällivare för att tågen inte gick. Det var vinterkaos i hela landet och Stockholm var begravet i snö – en sällsynt och halvt kaotisk men vacker syn.

Att hitta tillbaka till kärleken för något man älskar –  28 januari hade jag äntligen köpt min lumix och var hur pepp som helst på att upptäcka fotandet igen

februari.

3 brunch-tips i London – jag fick chans att lära känna staden som alla besökt och gjorde det genom att bruncha mig igenom den.

När man får ett nej tack och allt känns hopplöst – men man lär sig att på varje ja går det minst 9 nej.

När man nästan missar flyget – jag glömmer aldrig detta när, påväg till Åre och med en tight mellanlandning på Arlanda sprang jag som om jag sprang för mitt liv. Och jag hann.

mars.

Vad ska man göra om man blir sjuk innan resa? – när tajmingen är typiskt oturlig och man blir sjuk lagom inför en resa, det hände mig inför vår alpresa och jag passade på att ge lite tips på hur man kan tänka och vad man kan göra.

Att göra i London på vintern – ett till inlägg från Londonhelgen. Så värt att besöka under lågsäsong förresten. Och här är lite braiga vintertips.

Tankar från München, lite som att komma hem – staden som har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Staden där jag grät tusentals tårar, och skrattade minst lika mycket. Bad ideas make the best memories ni vet.

april.

Den vanligaste frågan jag får när jag hälsar på min hemstad – ja, kan ni gissa vad det är de flesta frågar mig när jag hälsar på i Gällivare?

5 platser alla andra besökt men inte jag – sen april har jag dock hunnit pricka av både Paris och Italien på listan. Yay.

Firade ännu en påsk i Gällivare, min favorittid där uppe och här kan jag inte välja bland skoterturen i fjällvärlden, vandringen upp till Dundrets topp eller de mysiga stunderna hemma hos mormor (där min första två-dagars fotokurs tog plats).

maj.

Boktips för sommaren & semestern – något som varit ett stående tema genom 2017 är min boktips, och det har varit uppskattat.

Måste man göra research inför en resa? – tankar om det + lite tips.

Första halvan av 2017 var verkligen en tid för resor och maj var intensivt. Här ett vykort från Costa Brava i Spanien och helgen efter det ett vykort från Milano.

juni.

Det här är min dröm just nu, därför följer den nu – kanske första stora steget mot livet som företagare, jag gick ner till 40% på mitt jobb och hade plötsligt 60% åt mitt företag.

Omgivningens reaktioner på mitt företagande – och att välja a road less traveled.

Guide till Costa Brava – min första pressresa och jag la ner mycket tid och kärlek på den här lilla guiden till det härliga området i Spanien norr om Barcelona.

juli.

3 år av kärlek – jag och mumin har inget exakt datum men vet såklart på ett ungefär hur länge vi varit tillsammans.

Semester och så i Göteborg – ljuuuuvliga dagar i min svenska favoritstad.

Weekend-guide till Milano – ett lite annorlunda Italien men helt klart en stad värd ett besök.

augusti.

Ny höst, nytt jobb – företagandet hade gett mig mersmak och jag sa upp mig från mitt jobb.

Hur vågar man ta steget mot sin dröm eller göra något som skrämmer en?

Årets första dopp – och enda, blev först i augusti, på västkusten. Men det var ett minnesvärt sådant.

september.

Pengaångest som egenföretagare – och jag försöker andas tålamodtålamodtålamod.

Att bli nominerad till Stora Influencer-priset – en av årets kanske häftigaste händelser.

Ett vykort från Paris – jag fick äntligen besöka denna stad (hade inte direkt längtat, men ändå) och samtidigt hälsa på tjejen som bara en månad senare blev min poddpartner.

oktober.

7 SEO-tips till dig som bloggar – publicerade detta inför julen men det fungerar på egentligen alla högtider och säsonger.

Såhär ser mitt hemmakontor ut – och prylen som varit en av mina favoritsaker.

Varför man ska gå en skrivarkurs + 3 tips på skrivövningar

november.

Att föreläsa för första gången – händelsen som helt klart toppar året över det mest magiska som hände. Det ryktas om att vi gör en repris i februari.

Hur börjar man blogga + tips till nybörjare – guide och tips till dig som går i dessa tankar eller precis kommit igång.

Nu lanserar vi en ny podcast: Livet utomlands

december.

Blev såklart en hel del juligt på bloggen, bland annat de här två uppskattade inläggen: tips på böcker att läsa i jul och julfilmer på Netflix.

Några ord sådär mer från hjärtat – lite om behovet att ta en paus från sociala medier.

Starta företag och säga upp sig – hur gör man? Och vilka förutsättningar hade jag?


Alla bilder utom första från Unsplash.

FÖLJ:

9 svar

  1. Du har producerat grymt mycket bra material i år, började följa dig på allvar i år och märker ju bara under 2017 hur bloggen utvecklas (säkert för att du kunnat lägga mer tid och kärlek på den).
    Har också haft det bästa bloggåret, helt enkelt för att jag har börjat använda bloggen som något annat än en dumpningsplats för random tankar, att jag har skaffat mig en form och ett koncept och en tanke vad jag vill göra. (få inlägg men kvalitativa, små berättelser/krönikor nästan, som slow blogging eller ett slags bloggandets fine dining liksom.) och jag, liksom du, vill satsa på bildkvaliteten. så har varit jätteinspirerande att få läsa vad du gör och ser fram emot att göra det 2018 också! gott nytt år!

    1. Ulrika – blev så himla himla glad av dina ord, vilken komplimang! TACK! Det betyder så mycket och uppskattar alltid dina kommentarer – jag hoppas jag kommer få fortsätta utbyta tankar och diskussioner med dig under 2018 :)
      Så roligt att höra att du också är nöjd med ditt bloggår, vad härligt jobbat! Blir spännande att följa dig också under detta år.
      Gott nytt år <3

    1. Det har varit ett roligt år ja, tack Johanna. Gott nytt 2018 till dig med <3 Är du nöjd med ditt 2017?

  2. Maxat år minsann! Känner på mig att ditt bloggår 2018 kommer bli minst lika kul och kvalitativt! Ska bli så kul att ses i februari, kram och gott nytt år på dig! <3

    1. Ihh, dina – som alltid – så fina och värmande ord <3 Längtar massor tills vi ses!! Och jag ser fram emot vad som kommer ske under ditt bloggår 2018 ;) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.